AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-5-1

11

(1-0)

Yleisöä 749

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.26 // 1.7.2022

Ennakko: FC Honka-IFK Mariehamn

Ennakko: FC Honka-IFK Mariehamn

Kuva: IFK Mariehamn

Hyvässä vireessä matkaava FC Honka palaa kotikentälleen Tapiolan urheilupuistoon lauantaina, kun vastassa on IFK Mariehamn.

Honka lähtee otteluun kolmen ottelun voittoputkessa. Ensin kaatui HIFK vieraissa 2-1 ja maajoukkuetauon jälkeen joukkue on voittanut KuPS:n 2-0 ja VPS:n 1-0. Sarjasijoitus on kolmas eikä eroa kakkosena olevaan, kaksi ottelua enemmän pelanneeseen HJK:hon ole kuin kolme pistettä.

Kahdessa viime ottelussa Hongan varmassa puolustuslinjassa on nähty vahvoja otteita enemmän pelanneiden puolustajien lisäksi Mohammed Adamsilta. Yli 190-senttinen toppari on esiintynyt vahvasti ja voittanut mm. lukuisia puolustuspään kaksinkamppailuita. Viime kaudella Rovaniemellä lainalla Ykköstä pelannut 21-vuotias Adams on itsekin tyytyväinen vastuuseen ja otteisiinsa.

– Tuntuu tietenkin hyvältä päästä avauskokoonpanoon. Se on asia, jota jokainen pelaaja tavoittelee. Olen tyytyväinen myös omaan pelaamiseeni näissä kahdessa pelissä ja olemme pitäneet maalimme puhtaana. Erityisesti KuPS:n voittaminen oli hieno suoritus meiltä.

IFK Mariehamn on tällä hetkellä Veikkausliigan sarjataulukossa kymmenentenä, kerättyään yhdestätoista pelaamastaan ottelusta kymmenen pistettä. Joukkue otti kauden toisen voittonsa viime kierroksella kaatamalla HJK:n 2-1.

- Olimme joutuneet odottamaan voittoa aika pitkään, joten se oli todella iso boosti koko joukkueelle ja tuntui todella hyvältä. IFK Mariehamnin päävalmentaja Daniel Norrmén kertaa HJK-voittoa.

Honka ja IFK Mariehamn kohtasivat huhtikuussa Maarianhaminassa. Silloin päädyttiin 1-1 tasapeliin. Robin Sid vei isännät johtoon ennen Florian Krebsin muutamaa minuuttia myöhemmin syntynyttä tasoitusmaalia. Hongalla oli ottelussa paikat voittoonkin, mutta lisämaaleja ei nähty.

- Honka on pelannut todella hyvin ja haaste on meille iso. Tuntuu kuitenkin siltä, että pelaajat ovat valmiina siihen. Meidän pitää kuitenkin pystyä vastaamaan paremmin Hongan prässiin ja pelaamiseen kuin kotiottelussa keväällä.

Kovaa vastusta odotellaan myös Hongan leirissä.

– Lauantain ottelusta tulee varmasti kova. Vaikka IFK ei olekaan saanut niin hyviä tuloksia, niin he tosiaan esimerkiksi voittivat juuri HJK:n. Luotan siihen että otamme kuitenkin kolme pistettä. Olemme treenanneet sitä kohdin, teemme kovaa töitä kentällä ja otamme voiton, Adams sanoo.

– Toivottavasti yleisöä saapuu runsaasti kannustamaan meitä! Annamme heille syyn olla ylpeitä, hän päättää.

IFK Mariehamnilta ovat varmuudella sivussa loukkaantuneet Timi Lahti ja Mikko Sumusalo sekä pelikieltoa kärsivät Jean-Christophe Coubronne ja Jiri Nissinen.

- Meillä on alla hyvä harjoitusviikko, vaikka onkin jonkin verran loukkaantumisia ja poissaoloja. Etenkin puolustuslinja on tämän myötä mennyt aika lailla uusiksi ja olemme sitä käyneet läpi, Norrmén kertoo.

Erotuomari Hyytiä Joni
AET 1 Lamppu Mika
AET 2 Nykänen Sami
4.ET Stenman Samuli

FC Honka - IFK Mariehamn Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 2.7. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut