AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
3-4-3
#19 Bispo #9 Väyrynen

21

(0-1)

Yleisöä 3004

AC Oulu
4-3-3
#44 Breitenmoser
vko.25 // 21.6.2022

Ennakko: KuPS-AC Oulu

Ennakko: KuPS-AC Oulu

Kuva: Juha Leskinen

Kuopion Palloseuralla on vielä juhannusviikolla edessään yksi Veikkausliigan kamppailu, kun keltapaidat isännöivät keskiviikkona 22.6. AC Oulua. Ottelu potkaistaan käyntiin Kuopion Väre Areenalla kello 18.00.

KuPS:n historiallisen pitkä tappiottomien Veikkausliiga-otteluiden putki sai päätöksensä viime lauantaina Espoossa Tapiolan Urheilupuiston vesisateessa, kun kotijoukkue FC Honka voitti kuopiolaisvieraansa maalein 2-0 (2-0). Ennen Honka-ottelua KuPS pelasi ennätykselliset 31 tappiotonta Veikkausliiga-ottelua.

KuPS jatkaa edelleen Veikkausliigan kärkipaikalla. 11 ottelustaan KuPS on voittanut kahdeksan, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt kertaalleen. 26 pisteellä KuPS on piikkipaikalla tasapisteissä ottelun enemmän pelanneen HJK:n kanssa.

AC Oulun alkukausi on ollut erinomainen. Viime kaudelle paluun Veikkausliiga-kentille tehnyt oululaisjoukkue on kerännyt 11 ottelustaan 18 pistettä ja on Veikkausliigassa komeasti neljäntenä. Muutos viime kauteen on ollut melkoinen, sillä joukkueen edellinen kausi päättyi putoamiskarsintoihin, jossa se puolusti sarjapaikkaansa onnistuneesti Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Edellisessä ottelussaan laivastonsiniset tarjosivat shokkihoitoa Helsingin Jalkapalloklubille hakemalla Töölöstä 0-1 voiton.

Joukkueet kohtaavat nyt toista kertaa tällä kaudella. Joukkueiden ensimmäinen välienselvittely Oulussa päättyi KuPS:n selvään 3-0-voittoon. Toukokuun puolivälissä pelatun ottelun suurimpia hahmoja oli KuPS:n brassiväkkärä Talles, joka iski kaksi maalia ja antoi syötön Tim Väyrysen tekemään ottelun avausosumaan.

KuPS on ollut AC Oulun 20-vuotisen seurahistorian aikana oululaisille vaikea pala. Joukkueiden 11 virallisesta keskinäisestä ottelusta KuPS on voittanut 10 ja oululaiset kerran. AC Oulun ainoa voitto KuPS:sta on 18 vuoden takaa kesäkuulta 2004 joukkueiden historian ensimmäisestä kohtaamisesta. Silloin Raatin Stadionilla AC Oulu voitti Ykkösen kamppailun 2-0.

Viimeaikaisissa keskinäisissä maalinteko on ollut oululaisille haastavaa, sillä KuPS:n maali on pysynyt puhtaana AC Oulua vastaan jo yli 470 minuuttia.

Keskiviikkoiltana pelattava Veikkausliigan huippukamppailu on herättänyt kiinnostusta myös kuopiolaisessa palloiluyleisössä. Ennakkolipunmyynti on käynyt jopa poikkeuksellisen vilkkaana ja Väre Areenalle odotetaankin kauden toistaiseksi korkeinta yleisömäärää.

KuPS on valmistautunut hyvin AC Oulu-kamppailuun ja keskiviikkona joukkue pääsee testaamaan kovavireisen vierasjoukkueen myös hyvässä terveystilanteessa. Ainoastaan pitkäaikaispotilaat Nika Sitchinava ja Joona Veteli ovat varmuudella keltamustan vahvuudesta sivussa.

Keltamustien leirissä viime lauantain vierastappio Espoossa on käsitelty ja joukkue uhkuu pelihaluja ennen lyhyttä juhannuspaussia.

- Meille sopii loistavasti se, että pääsemme jälleen nopeasti takaisin pelikentälle. Olemme palautuneet hyvin lauantain ottelusta ja kaikki ovat valmiita keskiviikon koitokseen, kertoo KuPS-luotsi Simo Valakari seuransa verkkosivuilla.

AC Oulu matkustaa Kuopioon allaan maittava 1-0-vierasvoitto HJK:sta. Nyt oululaisten tähtäimessä on toisen kärkijoukkue KuPS:n päänahka. AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte tiedostaa kuitenkin haasteen suuruuden.

- Varmasti todella kova ottelu tulossa. KuPS on mielestäni sarjan paras joukkue, vaikka he hävisivät viime ottelunsa ja heidän uskomaton 31 tappiottoman ottelun ennätysputki katkesi. Siitä huolimatta he ovat paras joukkue pelillisesti. Hävisimme heille kotonamme 0-3, muttemme mielestäni pelanneet niin huonosti kuin lukemat osoittavat, mutta he olivat erittäin hyviä ja tekivät maalin lähes jokaisesta paikastaan, Duarte pohjustaa ottelua AC Oulun YouTube-videolla.

Duarten mukaan AC Oulun on lähdettävä otteluun tarkasti puolustaen, mutta samalla rohkeana.

- Toivon tasaista ottelua ja, että lähestymistapamme tekee ottelusta tasaisemman, jotta meillä on mahdollisuudet voittaa ottaa. Totta kai se on aina tavoitteemme, mutta meidän täytyy myös tiedostaa realiteetit ja he ovat vaikeimmin kohdattavissa oleva joukkue. Viimeksi taktinen lähestymisemme otteluun heitä vastaan ei ollut paras mahdollinen ja meidän on palattava peruspilareihimme, mutta KuPS:aa vastaan on aina puolustettava hyvin. Emme voi kuitenkaan tukeutua pelkästään puolustuspelaamiseen ja vastahyökkäyksiin. Meidän on oltava vähintään yhtä hyviä kuin viime pelissämme HJK:ta vastaan ensimmäisellä puoliajalla. Meillä täytyy olla rohkeutta pitää ja liikuttaa palloa, sillä jos vain puolustamme, tulee vaikea ilta.


Erotuomari: Munukka Antti
AET 1 : Honkanen Jukka
AET 2 : Juvonen Elias
4.ET: Dag Ayhan


KuPS-AC Oulu Väre Areenalla keskiviikkona 22.6. kello 18. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut ja AC Oulun YouTube