AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
3-4-3

51

(1-0)

Yleisöä 1961

FC Lahti
4-3-3
vko.25 // 21.6.2022

Ennakko: FC Inter-FC Lahti

Ennakko: FC Inter-FC Lahti

Kuva: Tara Jaakkola

Interin keskiviikon vieras tulee mastokaupungista, kun Veikkausliigan arkitaistossa turkulaiset saavat kyläänsä FC Lahden. Lähtökohdat ovat otteluun sellaiset, että kumpikaan joukkueista ei keiku kuntopuntarin paalupaikoilla.

Interin saldo edellisestä viidestä liigapelistä on kuusi pistettä. Sinimustat ei ole hävinnyt pelin peliä neljään edelliseen otteluun, mutta näistä peräti kolme on päättynyt tasapelinä. Etenkin viime ottelu Seinäjoella jätti hampaankoloon, sillä Inter loi aivan tarpeeksi maalipaikkoja, jotta kolme pistettä olisi voinut lähteä mukaan Turkuun.

Inter onkin kauden aikana ollut yksi maalirikkaimmista joukkueista. Se on tehnyt sarjassa 19 maalia ja päästänyt 15. Tehdyissä maaleissa joukkue on ollut VPS:n jälkeen toiseksi paras, mutta päästettyjen maalien määrässä Inter kuuluu alempaan keskikastiin. Nollapeli olisikin varmasti yksi hyvä tavoite keskiviikon otteluun Miguel Graun ryhmälle, sillä niitä ei ole tänä vuonna montaa nähty.

Interin maalivahti Matias Riikonen kertoo, millä konstein tuohon tavoitteeseen voitaisiin päästä.

– Ollaan päästetty vastustaja hieman liikaa hyville paikoille ja tähän on kiinnitetty huomiota. Meidän täytyy joukkueena puolustaa boxia paremmin ja pitää välit ja etäisyydet oikeanlaisina, jotta boxiin ei murtauduttaisi helposti, Riikonen summaa seuransa verkkosivuilla.

FC Lahti on pelannut maajoukkuetauon jälkeen kaksi ottelua. Ensin Lahti eteni vaikeuksien kautta jatkoon Suomen Cupissa Atlantis FC:tä vastaan lukemin 4-2. Lauantaina Lahti kohtasi vieraskentällä Ilveksen. Ottelussa Lahti tuli kahdesti tasoihin, mutta lisäajan kuudennella minuutilla piste lipesi käsistä.

– Edellinen ottelu on käsitelty ja reflektoitu. Ottelussa oli myös paljon hyvää. Pelillisesti luomme koko ajan enemmän ja enemmän maalipaikkoja. Meidän vain tulee pystyä käyttämään ne konkreettisesti. Viime hetken maali ärsytti varmaan kaikkia, mutta jos peleissä ei tapahtuisi virheitä, kaikki ottelut päättyisivät 0-0, FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kertaa lahtelaisten sivuilla.

Kaksi ottelua ovat tuoneet myös paljon kolhuja lahtelaispelureille. Pitkään sivussa olleet Pyry Lampinen ja Lassi Järvenpää saavat poissaolijoiden listalle seurakseen Arttu Heinosen. Varmasti sivussa on myös pelikieltoaan korttitilin täyttymisen vuoksi kärsivä Eemeli Virta. Tampereella ottelun joutuivat jättämään kesken Antonio Reguero ja Juho Pirttijoki. Lisäksi joukkueessa on ollut pientä flunssaa. Toisaalta edellisessä ottelussa sivussa ollut Eduards Emsis on jälleen valmennusjohdon käytettävissä.

– Pitkän ajan mittari on se, miten virheitä käsitellään ja mitä siitä opitaan. Huomenna voitto tulee meidän ihan omalla pelillämme. Käytämme maalipaikkamme paremmin ja olemme kärsivällisempiä pallollisessa vaiheessa. Meidän pitää luottaa siihen, että luomme maalipaikkoja joukkueena ja yksilöiden kautta. Tilanteenvaihdoissa meidän tulee olla tasapainoisempia ja aggressiivisempia ja tiiviimpiä puolustuksessa. Lähdemme totta kai hakemaan kolmea pistettä, Zeneli alleviivaa.

Erotuomari: Järvinen Jari
AET 1 : Vihreävuori Riku
AET 2 : Kettunen Eemeli
4.ET: Antamo Dennis


FC Inter-FC Lahti Veritas Stadionilla keskiviikkona 22.6. kello 18. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin ja FC Lahden verkkosivut