AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.25 // 22.6.2022

Inter-vahti Riikonen tietää: "Lahdella on hyviä yksilöitä ja laukaisu-uhkaa löytyy"

Inter-vahti Riikonen tietää: "Lahdella on hyviä yksilöitä ja laukaisu-uhkaa löytyy"

Matias Riikonen odottaa illan ottelua mielenkiinnolla. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter ja FC Lahti kohtaavat keskiviikkoiltana Turussa.

Isäntien tuleva vastustaja on venyttänyt verkkoja vain yhdeksän kertaa, kun takana on nyt puolet runkosarjan peleistä. Silti vastassa ei ole mikään nallipyssyttelijöiden päiväkerho, koska Mustien kuhnureiden yläpäästä löytyy Inter-kannattajillekin hyvin tutut Mac Kandji ja Albion Ademi.

– Lahdella on hyviä yksilöitä ja laukaisu-uhkaa löytyy. Pitää olla hereillä heidän liikkeiden kanssa, täksi kaudeksi Interiin tullut maalivahti Matias Riikonen tietää.

Lahti on suurella todennäköisyydellä pelannut alle odotustensa, kun sarjataulukosta Ilir Zenelin poppoon löytää vasta sijalta kymmenen. Heidän pistesaaliinsa kaipaa lisäystä, mikäli joukkue haluaa pysyä tasaisen keskikastin kyydissä ja taistella vielä paikasta syksyn mestaruussarjaan.

– En ole seurannut Lahtea sen tarkemmin, mutta pisteiden valossa ei ole niin hyvin heillä lähtenyt käyntiin. Pisteitä hekin tarvitsevat niin kuin mekin, Riikonen toteaa lakonisesti Interin verkkosivuilla.

Nuoren veskarin sanoissa on totuuden siemen. Inter on jäänyt tällä hetkellä mitalisijoista parin voiton päähän. Lahtea vastaan valmistautuminen on ollut onneksi montaa kevätkauden ottelua otollisempaa, kun joukkue pääsi vihdoin vetämään liigapelin kenraaliharjoitukset Veritas Stadionin nurmella.

– Tuntuu hyvältä vihdoin päästä treenaamaan nurmella, sitä tässä on odoteltukin. Nurmi oli erittäin hyvässä kunnossa, Riikonen kehaisee.

Hän on pitänyt ajastaan sinimustissa. Cup-pelien lisäksi vastuuta on tullut kolmessa liigaottelussa, joista viimeisin viikonloppuna Seinäjoella.

– Olen nauttinut pelaamisesta ja arjesta täällä. Vastuuta on tullut ihan hyvin mikä vie eteenpäin ja tuo lisää nälkää päivittäiseen tekemiseen, kassari päättää.

Lisää uutisia