AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-3-3

11

(0-1)

Yleisöä 1541

HIFK
3-5-2
vko.34 // 27.8.2022

Ennakko: VPS-HIFK

Ennakko: VPS-HIFK

Kuva: Juha Tamminen

VPS pelaa sunnuntaina 28. elokuuta toisen peräkkäisen kotiottelunsa, kun Veikkausliigan viimeistä sijaa pitävä HIFK saapuu vieraaksi Hietalahteen.

Jos HIFK:lla on ollut vaikeaa kentällä viime aikoina niin samanlainen tilanne on myös VPS:llä. Joukkue roikkui pitkään kuuden kärjessä, lähinnä vahvan alkukauden ansiosta. Alkukauteen mahtui myös surullinen Yöttömän Yön -ottelu HIFK:ta vastaan, jonka vaasalaiset voittivat 1-5. Viime aikoina kone on kuitenkin heilläkin takkuilut. Viimeiseen seitsemään otteluun vain yksi voitto.

Ei ole HIFK:llakaan helppoa. Yksittäisten tasapelien lisäksi – Lahti + Maarianhamina – ei liiemmin ole pisteillä tai ehjillä esityksillä juhlittu. Tämä on näkynyt liian helppoina puolustuksen virheinä, kuten merkkausvirheet tai liian passiivinen paine palloon. Näin ollen vastustajat ovat päässeet liian helposti vaarallisille alueille ja sitä kautta maalintekoon. Huominen vastustaja on puolustuksellisesti yksi sarjan heikoimpia. Ihmeellisiä sulamisia tappioihin on näkynyt pitkin kautta. Tästä esimerkkinä tappio Lahtea vastaan viime kierroksella.

– HIFK:ssä on paljon yksilötaitoa ja he ovat vahvoja erikoistilanteissa. Mutta totta kai on tietty syy minkä takia he ovat siellä missä he ovat ja sieltä ei ole helppo tulla pois. He tulevat varmasti laittamaan kaiken likoon ja meidän pitää olla myös valmiina laittamaan kaiken likoon. Varsinkin edellisen kotipelin jälkeen meillä on kasvojenpesun paikka ja haluamme todellakin näyttää, että haluamme voittoa enemmän kuin vastustaja, VPS:n valmentaja Henri Sillanpää kertoo.

Molemmilla on oikeastaan sama lähtökohta otteluun. Puolustuksen virheet tulisi jotenkin minimoida tavalla tai toisella. HIFK:lla on tämän lisäksi myös hyökkäyssuuntaan pohdittavaa. Liian usein ottelut ovat olleet vain selviytymistä ja pallon saadessaan ei ylöspäin ole ollut menijöitä. Tasapaino on löydettävä nopeasti, sillä muuten pelit loppuvat vain yksinkertaisesti kesken. VPS puolestaan kammpailee vielä pääsystä Mestaruussarjaan.

– Mitä vähemmän pelejä on jäljellä sitä merkityksellisempiä ne ovat. On tärkeää miten aloittaa sarjan ja miten lopettaa sarjan. Nyt runkosarja on loppumassa ja on tosi tärkeää millä fiiliksellä lähdetään siihen. Kaikki pisteet ovat tärkeitä. Siinä mielessä tappio Lahtea vastaan oli tosi harmittava.

- Nyt lähdetään hakemaan voittoa ja uskon, että jos pystymme siihen normaalin hyvään suoritukseen ja kaikki osa-alueet toimivat, niin voitto sieltä myös kaivetaan, Sillanpää ennakoi.

HIFK:n pelaajatilanne on kohentunut. Savio Roberto on kärsinyt pelikieltonsa ja palaa kokoonpanoon. Wilfried Kanon on vielä loukkaantunut. Jukka Halme ei ole vielä täysin tervehtynyt pelikuntoon. Jesse Nikki palasi jo penkille viime ottelussa ja on pelikunnossa. Samoin muu kokoonpano on samassa kunnossa kuin Honkaa vastaan. Näin ollen vaihtoehtoja löytyy avauksen muodostamiseksi.

Erotuomari Hyytiä Joni
AET 1 Kiistala Jarno
AET 2 Hyöty Eerik
4.ET Juusola Mikko

VPS - HIFK Elisa Stadionilla sunnuntaina 28.8. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, HIFK:n verkkosivut