AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
3-4-3

00

(0-0)

Yleisöä 3094

HJK
3-4-3
vko.21 // 28.5.2022

Ennakko: KuPS-HJK

Ennakko: KuPS-HJK

Kuva: Juha Leskinen

Kuopion Palloseuran tiukka kolmen ottelun viikko saa huipennuksensa sunnuntaina 29. toukokuuta, kun kanarialinnut isännöivät Veikkausliigan kärkikamppailussa Helsingin Jalkapalloklubia.

Sarjan kärkikaksikko on repinyt jo kaulaa muihin: sarjakolmonen, FC Honka, on peräti 11 pistettä perässä, tosin vähemmän otteluita pelanneena.

– Kuten sarjataulukosta näkee, vastakkain ovat kaksi sarjan selkeästi parasta joukkuetta. Kärkikamppailu ei kuitenkaan muuta omassa tekemisessämme mitään, vaan valmistaudumme samalla tavalla kuin muihinkin peleihin: käymme läpi, miten vastustaja pelaa, ja mietimme, mikä on mahdollisimman hyvä kokoonpanomme juuri tähän otteluun.

– Toivottavasti näemme hyvän futisottelun, jossa on paljon katsojia ja runsaasti myös meidän kannattajiamme, toteaa HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

HJK:lla on KuPS:aan nähden kahden päivän lepoetu, kun se pelasi tiistaina Suomen Cupin ottelussaan voitokkaasti omaa reservijoukkuetta Klubi 04:ää vastaan. Lepoetu ja pidempi valmistautumisaika sataa hivenen HJK:n laariin, mutta kuopiolaisten riveissä asiaan ei ole uhrattu ajatuksia.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari toivoo joukkueensa osaavan nauttia sunnuntain hienon kärkikamppailun tunnelmasta.

- Sunnuntaina on edessä hieno päivä. Nämä ovat niitä pelejä, missä jokainen pelaaja ja valmentaja haluaa olla mukana. Se, että pääsemme lähtemään tähän peliin näistä asetelmista, on vaatinut valtavan määrän työtä ja uhrauksia. Sunnuntaina voimme vain nauttia ja elää hetkessä, Valakari kertoo.

KuPS-luotsi näkee HJK:n vahvana joukkueena, joka tulee antamaan kuopiolaisille vuoden tähän asti kovimman pelillisen haasteen.

- HJK on ilman muuta laadukas joukkue – se on ihan selvä juttu ja kaikki tiedostavat sen. Tämä on meille loistava mahdollisuus päästä testaamaan oma osaamisemme ja se, missä me joukkueena menemme. Vastassa on varmasti vuoden kovin haaste meille, Valakari arvioi.

Viime kaudella joukkueet etenivät kylki kyljessä aina viimeiselle kierrokselle asti. Kaikki kolme kohtaamista päättyivät tasapeliin, ja niistä viimeinen, kauden päätöspelissä, riitti HJK:lle mestaruuteen.

HJK:n pelaajatilanne alkaa vaikuttaa hyvältä, kun pidempään poissa olleet Roope Riski sekä Valtteri Moren tekivät paluun tiistain Suomen Cupin ottelussa, ja Pyry Soiri on palannut täyteen harjoitusvahvuuteen. Lisäksi Joona Toivion kunto on hyvä, mutta tässä vaiheessa kautta ei haluta ottaa turhia riskejä, joten toppari huilaa vielä KuPS-ottelun. Ottelusta ovat varmuudella sivussa Toivion ja Soirin lisäksi Santeri Väänänen, Riku Riski, Janne Saksela ja Miska Ylitolva.

Erotuomari Al-Emara Mohammad
AET 1 Valjakka Turkka
AET 2 Koskinen Samu
4.ET Nevalainen Ville


KuPS - HJK Väre Areenalla sunnuntaina 29.5. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut