Yleisöä 1628

4-3-3
vko.21 // 28.5.2022

Inter ja Ilves päätyivät pistejakoon (FC Inter-Ilves 2-2)

FC Interin ja Ilveksen välinen lauantaitaisto päättyi Veritas Stadionilla tasalukemiin 2-2.

Kumpikaan joukkueista ei liene tyytyväinen lopputulokseen, sillä Ilves johti ottelua kahdesti ja kotijoukkueella oli puolestaan huippumaalipaikat pelin ratkaisemiseksi viimeisen puolen tunnin aikana.

Ensimmäinen jakso ei ollut ikimuistettavin 45-minuuttinen, mitä Turussa on nähty. Peli näytti rahtusen passiiviselta ja maalipaikoilla ei juhlittu. Sinimustilta paras yritys nähtiin Tommi Jyryltä, jonka puolikaukolaukaus jysähti pystypuuhun.

Ottelun kaikki maalit nähtiin toisella jaksolla. Vahvan kevään pelannut Kai Meriluoto avasi vierailijoiden maalihanat 51. peliminuutilla. David Haro toi Interin muutamassa minuutissa tasoihin, kun hän oli boksissa päättäväinen irtopallossa ja ampui Selectin alanurkkaan. Osumaa edelsi Matias Tammisen väkevä nousu oikealta, jonka jälkeen koko hyökkäyskalusto pelasi hyvin yhteen.

Meriluoto osui toistamiseen tunnin pelin jälkeen. Hän pääsi puttaamaan pallon tyhjään maaliin, kun Inter-puolustus pelattiin hajalle yhdellä pysty- ja poikkisyötöllä, liian helposti. Interin päävalmentaja Miguel Grau reagoi tilanteeseen pian ottamalla laitapuolustaja Rodrigo Arcieron vaihtopenkin puolelle ja kentälle pääsi Aleksi Paananen tuomaan lisää luovuutta ja hyökkäysvoimaa keskikentälle.

Vaihto oli onnistunut, sillä Inter sai käännettyä pelin painopisteen Ilves-päätyyn. Paananen toi kotijoukkueen tasoihin 80. minuutilla, kun hän toimitti Petteri Forsellin leijavaparista tulleen paluupallon tolpan juureen.

Inter haki voittomaalia vimmatusti, mutta tällä kertaa kiri johti vain pariin loistavaan maalipaikkaan. Inter sai pallon kertaalleen maaliinkin asti vielä, mutta tilanne oli valitettavasti paitsio.

Ilveksellä oli ottelun aikana omat paikkansa ja esimerkiksi Petteri Pennanen hutiloi tuhannen taalan paikan takatolpalla.