AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Inter
4-3-3

22

(0-0)

Yleisöä 1628

Ilves
4-3-3
vko.21 // 27.5.2022

Ennakko: FC Inter-Ilves

Ennakko: FC Inter-Ilves

Kuva: Juha Tamminen

FC Inter saa lauantaina vieraita Tampereelta, kun joukkue kohtaa Veritas Stadionilla Veikkausliigan ottelussa Ilveksen.

FC Inter ja Ilves ovat sarjataulukossa sijoilla neljä ja kuusi, joten luvassa lienee tasaista kamppailua. Yhden ottelun enemmän pelanneilla turkulaisilla on kasassa 13 pistettä, tamperelaisilla 11.

Interillä on alla pari maukasta voittoa, kun viime kierroksella liigassa kaatui Vaasan Palloseura ja Cupissa selätettiin oma reservijoukkue maalitalkoissa. Päävalmentaja Miguel Graulla on isot odotukset lauantain taisteluun.

– Meidän pitää olla huomenna kunnianhimoinen joukkue ja taistella loppuun asti. Me haluamme ottaa kontrollin pienissäkin asioissa, kuten teimme VPS:aa vastaan, Grau puntaroi.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio edusti omalla pelaajaurallaan FC Interiä kaudella 2011. Sinimustat ovat olleet senkin jälkeen useana vuonna kärkikahinoissa mukana.

– Interissä on hyvä sekoitus kokemusta ja vähän uuttakin väriä. Joukkue on tottunut taistelemaan mitaleista, eikä pieni uudistuminen ole sitä muuttanut tänäkään vuonna. Meitä odottaa Turussa kova haaste, Kallio tietää.

– Niin sanottuja syömähampaita ovat hyökkäyspäässä Benjamin Källman ja Petteri Forsell. Heillä riittää taitoa ja viimeistelykykyä. Alakerrassa on meille aiempina vuosina tutuksi tullut Rick Ketting, joka on vahva keskuspuolustaja. SJK:sta tullut laitapakki Rodrigo Arciero pelaa hyvää kautta.

Ilveksellä on yhdessä asiassa etukäteen ajateltuna pienoinen etu.

– Emme ole päässeet vielä kertaakaan nurmelle, siinä mielessä heillä on etu, Grau sanoo.

Graun mukaan Interin pitää jälleen kerran olla varautunut moniin eri skenaarioihin vastustajan pelisuunnitelman suhteen. Lähtökohtaisesti Inter lienee kuitenkin joukkueista se, joka vahvemmin pyrkii pallonhallintaan.

– Ilves on kilpailukykyinen joukkue. Heillä on hyviä pelaajia, jotka osaavat pelata vastustajan vahvuuksia pois, espanjalaiskoutsi pohtii.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: Kemppinen Antti
AET 2: Hyöty Eerik
4.ET: Pesonen Miika


FC Inter-Ilves Veritas Stadionilla lauantaina 28.5. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, Ilveksen verkkosivut