AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-5-2
#15 Valencia

10

(0-0)

Yleisöä 1727

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.20 // 21.5.2022

SJK:lle tärkeä voitto (SJK-IFK Mariehamn 1-0)

SJK:lle tärkeä voitto (SJK-IFK Mariehamn 1-0)

SJK juhli voittoa. (Kuva: Mika Alavesa / SJK)

SJK katkaisi lopullisesti heikon jaksonsa ottamalla tärkeän 1-0-voiton IFK Mariehamnista OmaSp Stadionilla.

SJK aloitti ottelun hyvin ja jo 10 minuutin pelin jälkeen se oli saanut muutaman hyvän tilanteen. Näistä parhaat osui Denys Oliinykille, joka näytti olevan pelipäällä. Paras näistä oli 7 minuutin kohdalla, kun IFK Mariehamnin puolustaja Timi Lahti antoi pallon suoraan Oliinykille omassa boksissa. Veto kuitenkin yli maalin.

19.minuutin kohdalla Daniel Håkans riisti pallon IFK-päädyssä kulmalipun tuntumassa ja hän leikkasi sisään boksiin. Veto kuitenkin puolustajan kautta päädystä yli. Syntyneestä kulmasta Cristhian Valencia pääsi puskemaan takatolpalla, mutta pusku ohi maalin. Muutama minuutti tuosta, IFK Mariehamn sai ensimmäisen paikkansa, kun entinen SJK-pelaaja Robin Sid veti kuudentoista kaarelta. Veto meni puolisen metriä yli maalin.

Puolen tunnin jälkeen SJK:lla oli puoliajan paras tilanne, kun Nooa Laine keskitti maalin eteen, ja siellä Josepablo Monreal syöksyi puskuun. IFK-maalivahti Elmo Henriksson kuitenkin torjui. SJK pääsi hetken päästä uudelleen yrittämään maalin edestä, kun keskialueen vapaapotkusta Niko Markkula laittoi pallon takatolpalle. Sieltä Laine puski sen maalin eteen ja Oliinyk pääsi puskemaan. Pusku kuitenkin jälleen IFK-puolustajasta päädyn yli.

Viisi minuuttia ennen taukoa IFK Mariehamnin Jean-Christophe Coubronne pääsi vetämään boksin rajojen ulkopuolelta. Veto oli kova, mutta se meni metrin tai pari maalin ohi. Tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

Toisella jaksolla SJK aloitti jälleen hyvin. Monreal pelasi Oliinykin vauhtiin, mutta tämä kaadettiin. SJK laittoi vaparin hyvin takatolpalle, mutta se ehti käydä viivan väärällä puolella ennen jatkoa, ja tilanne kuivui kasaan.

Tunnin pelin kohdalla molemmat joukkueet saivat tilanteen. Ensin IFK Mariehamnin Eero Tamminen tuli päätyviivaa pitkin kohti maalia, mutta Markus Uusitalo tuli katkaisemaan hyvin. SJK sai siitä vastahyökkäyksen, ja paikan, kun Pablo Andrade keskitti maalille. Monreal pääsi puskemaan, mutta pallo meni hieman yli. SJK sai useampia tilanteita, ja yhdestä niistä IFK Mariehamnin Timi Lahti joutui kaatamaan täydessä vauhdissa olleen Daniel Håkansin, selviten keltaisella.

Kun peliä oli jäljellä 20 minuuttia, sai IFK Mariehamn hyvän paikan kulmatilanteesta. Ensimmäinen tilanne siivottiin, mutta pallo tuli nopeasti takaisin SJK:n boksiin, ja siellä Lahti pääsi puskemaan maalin edestä. Pusku meni vain hieman yli maalin.

Lopulta SJK rikkoi pelin kuparisen. Daniel Håkans lähetti kulmapotkun takatolpalle, ja sieltä puolustaja Cristhian Valencia puski pallon sisään. Ottelun lopussa IFK Mariehamn sai painetta SJK:n päätyyn, mutta SJK kesti ja otti tärkeän voiton.