AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-5-2

10

(0-0)

Yleisöä 1727

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.20 // 20.5.2022

Ennakko: SJK-IFK Mariehamn

Ennakko: SJK-IFK Mariehamn

Kuva: Mika Alavesa

Lauantaina Seinäjoella kohtaavat SJK ja IFK Mariehamn ovat Veikkausliigassa tasapisteissä, mutta kuntopuntarissa SJK:n käyrä osoittaa juuri nyt ylöspäin.

SJK on pelannut kaksi edellistä Veikkausliigan otteluaan tappioitta, kun se voitti ensin VPS:n Pohjanmaan derbyssä viime viikolla, ja tämän viikon ensimmäisessä ottelussa Hakan vieraana tasattiin pisteet 1-1 tuloksella.

Tasapeli oli sikäli harmittava, sillä SJK johto ottelussa piti puolisen tuntia, mutta aivan ottelun viimeisellä sekunnilla Haka sai upealla laukauksella pallon maaliin ja peli pantiin poikki heti maalin jälkeen. SJK janoaa lisää pisteitä ja lauantaina siihen tarjotaan jälleen paikka kotiyleisön edessä kahden vierasottelun jälkeen.

– Tärkeintä on, että olemme taistelleet itsemme pois tappioputkesta, jossa olimme. Viimeisessä kolmessa pelissä olemme näyttäneet parempaa. Olimme hieman epäonnekkaita jo Lahti-pelissä, kun emme saaneet siitä yhtään pistettä, vaikka loimme tilanteita. Sitten pelasimme kaksi todella vaikeaa vieraspeliä. Ensin derby Vaasassa ja sitten Haka vieraissa. Tavoitteena oli saada niistä kuusi pistettä. Harmillisesti saimme vain neljä ja menetimme kaksi pistettä aivan viime hetkillä Hakaa vastaan. Mutta kuten sanoin, kaikkein tärkeintä on, että olemme nyt taistelleet itsemme ulos tappioputkesta, ja olemme keränneet pisteitä, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez seuransa verkkosivuilla.

– Nyt pääsemme taas kotiin pelaamaan. Lyömme päät yhteen, mietimme ja teemme kaikkemme sen eteen, että saamme tämän hyvän hetken jatkumaan, parannamme peliämme sekä saamme lisää pisteitä, Gómez päättää.

IFK Mariehamnilla on alla niukka vierastappio Ilvekselle ja päävalmentaja Daniel Norrmén kaipaa parannusta otteisiin nyt.

- Se ei ollut meiltä mikään hyvä ottelu. Olisimme ansainneet pisteen, mutta emme olleet omassa pelissämme tarpeeksi aktiivisia ja siinä täytyy parantaa, Norrmén sanoi Seinäjoen reissun kynnyksellä.

- Meidän pitää uskaltaa nyt enemmän ja olla liikkeellä paremmalla itseluottamuksella. Puolustuspeli on ollut hyvää, mutta meidän pitää olla parempia hyökkäyksessä. Haluamme nopeita vastahyökkäyksiä ja meidän pitää pystyä myös pitämään palloa enemmän kuin edellisotteluissa.

Voiton hakemiseen Norrménilla on yksinkertainen resepti.

- Meidän pitää tehdä enemmän maaleja kuin vastustaja, "Ahna" naurahtaa.

SJK:n edellisestä ottelusta Valkeakoskella puuttui kipeänä ollut Denys Oliinyk sekä VPS-ottelussa osumaa saanut maalivahti Jesse Öst. Vielä ei ole varmaa, mikä heidän tilanne on lauantain osalta, mutta molemmat tai jompikumpi saatetaan nähdä taas mukana. Tiistaina Hakaa vastaan kentille teki paluun puolustaja Cristhian Valencia. SJK Akatemia pelaa samaan aikaan oman ottelunsa Ykkösessä vieraskentällä Kokkolassa, ja joitain nuoria pelaajia saattaa olla mukana siellä.

IFK Mariehamnilta on varmuudella sivussa pidempään toipilaana olevan Patrik Raitasen lisäksi puolustuspäästä myös loukkaantunut Jiri Nissinen.

Erotuomari: Järvinen Jari
AET 1: Vihreävuori Riku
AET 2: Silén Eetu
4.ET: Palomäki Antti


SJK-IFK Mariehamn OmaSP Stadionilla lauantaina 21.5. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, IFK TV