AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

21

(2-0)

Yleisöä 2063

FC Haka
4-5-1
vko.19 // 11.5.2022

Ennakko: KuPS-Haka

Ennakko: KuPS-Haka

Kuva: Juha Leskinen

KuPS on aloittanut kautensa Veikkausliigassa väkevästi. Kuudesta ottelustaan KuPS on voittanut viisi ja pelannut kertaalleen tasan. Tasapeliin kuopiolaiset jäivät edellisessä ottelussaan sunnuntaina, kun IFK Mariehamn puristi kotikentällään 1-1 tasapelin.

IFK-ottelu oli KuPS:lta vaisu, joten tasapelin tuoma piste otettiin KuPS-leirissä kohtalaisen tyytyväisenä vastaan. IFK Mariehamn -otteluun KuPS lähti matkaan jo viime viikon perjantaina ja paluu Kuopioon tapahtui maanantai-iltapäivänä. Harjoituskentällä KuPS valmistautui otteluun FC Hakaa vastaan harjoittelemalla tiistaina ja keskiviikkona.

- Edellinen peli IFK Mariehamnia vastaan oli meiltä huono. Ihan perusjuttuja meidän on pakko pystyä parantamaan, jotta palaamme takaisin voittokantaan. Olemme pystyneet palautumaan pitkästä reissustamme hyvin ja pääsemme akut ladattuna tähän tärkeään Haka-kamppailuun, päävalmentaja Simo Valakari kertoo.

Jos kotijoukkueen peli yski edellisottelussa, niin sitä teki myös koskilaisten peli. Hakan päävalmentaja Teemu Tainio totesi ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa, että nyt on kaivettava työrukkaset käteen. Käytännössä tämä ei päävalmentajan mukaan tarkoita pyörän keksimistä uudelleen, vaan keskittymistä omaan tekemiseen ja parempaa asennetta.

– Perusasioihin ollaan palattu. Liikaa päästetty maaleja ja varsinkin parissa viime pelissä kamppailupelaaminen ollut heikompaa. Nyt pitää kaivaa se asenne esille, vaikka totta kai ymmärretään, että vastassa sarjajohtaja.

– Onhan se selvä, että meidän pitää olla parhaimmillaan huomenna. Puolustuspeli on ollut teemana tässä ja sitä on hiottu kuntoon, Tainio kertoi.

KuPS kärsii pienistä loukkaantumishuolista ennen Haka-ottelua, mutta keltapaidat saavat jälleen jalkeille erittäin iskukykyisen joukkueen – kiitos laajan pelaajamateriaalinsa.

Koskilaisten pelaajatilanne on ottanut askeleen takapakkia, sillä jo aiemmin loukkaantuneina olleiden Vigori Gben ja Salomo Ojalan lisäksi poissa on kipeänä oleva Janne-Pekka Laine. Muutoin koko rosteri on torstaina käytössä.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: Leppänen Veli-Matti
AET 2: Nykänen Sami
4.ET: Laaksonen Jani


KuPS-FC Haka Väre Areenalla torstaina 12.5. kello 18. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS.n verkkosivut, FC Hakan verkkosivut