AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 12.5.2022

​"Täytyy tehdä maali enemmän kuin vastustaja" – Haka-kippari Niklas Fribergillä selvät sävelet

​"Täytyy tehdä maali enemmän kuin vastustaja" – Haka-kippari Niklas Fribergillä selvät sävelet

Niklas Friberg lähtee katkaisemaan KuPS:n putkea. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka matkaa torstaina Väre Areenalle KuPS:n vieraaksi ja tähtäimessä on uusia viime toukokuun temppu – kaataa KuPS ja vielä kuopiolaisten kotiyleisön edessä.

Hakalla on alla kaksi tappiota ja kapteeni Niklas Fribergin mukaan viikolla on tehty töitä sen eteen, että cvire saadaan käännettyä torstaina.

- Ollaan keskitytty taas niihin perusasioihin. Perusjuttuja tehdään ja puolustamisen pitää olla parempaa ja kaikkien antaa treeneissä vähän enemmän. Ei oikein ole mitään vippaskonsteja, vaan työnteon kautta se tulee, Friberg linjaa Mustavalko-TV:n haastattelussa.

Friberg uskoo myös, että illalla Kuopiossa nähdään nälkäinen ja voitontahtoinen Haka.

- KuPS on viimeksi hävinnyt meille 27 peliä sitten. Sitä putkea lähdemme katkaisemaan nyt – eikö kaikki putket katkea joskus, Friberg heittää.

- Hyvät lähtökohdat on, meillä on hyvä joukkue ja hyviä tyyppejä koko joukkue täynnä. Jokainen pystyy oman tonttinsa hoitamaan ja luottavaisena lähden otteluun.

Toki Friberg myöntää, että tehtävä on kaikkea muuta kuin helppo. Pitkä tappioton putki ja vahva alkukausi ovat osoituksena KuPS:n tasosta.

- Kyllähän KuPS:lla on laadukas joukkue ja sarjataulukkokin sen näyttää. He ovat hyviä puolustamaan ja tykkäävät pallonhallinnasta. Hyviä yksilöitä löytyy, Tim Väyrynen kärjessä ja "Popo" vanha tuttu… Kyllä meidän parhaimmillamme pitää olla, että saadaan pisteet kotiin.

- Pitää onnistua siinä, ettei KuPS pääse meidän muotomme sisälle pyörittämään peliä. Emmekä saa valua ihan liian syvälle. Toki erikoistilanteissa pitää myös olla tarkkana, sillä KuPS:lla on hyviä erikoistilannepelaajia. Ja sitten meidän pitää tehdä yksi maali enemmän kuin KuPS; minun matematiikallani se riittää voittoon, Friberg naurahtaa.

KuPS-FC Haka Väre Areenalla torstaina 12.5. kello 18. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.


Lähde: Mustavalko-TV
vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia