AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-5-2

12

(0-1)

Yleisöä 1689

FC Lahti
4-3-3
vko.18 // 7.5.2022

FC Lahti haki niukan voiton SJK:sta (SJK-FC Lahti 1-2)

FC Lahti haki niukan voiton SJK:sta (SJK-FC Lahti 1-2)

Kuva: Mika Alavesa / SJK

SJK yritti kaikkensa kentällä lauantaina, mutta maalipaikat jäivät vähiin tai niitä ei saatu hyödynnettyä. Lopulta FC Lahti meni johtoon omalla maalilla, ja SJK joutui taipumaan kirvelevään tappioon.

SJK aloitti pelin hyvin, ja sai muutamia keskityksiä Lahden boksiin. Niistä ei kuitenkaan vetoja saatu aikaan ja lopulta peli alkoi tasoittumaan. FC Lahti meni johtoon ottelussa 28.minuutilla, kun ensin SJK oli saanut Daniel Håkansin kuljetuksen jälkeen tilanteen. Hyökkäyksen jälkeen pallo pelattiin FC Lahden vasemmalle laidalle ylös, mistä Hysen Memolla keskitti pallon takatolpalle ja Pyry Lampinen laittoi sen sisään.

Maalin jälkeen SJK painoi peliä takaisin Lahden päätyyn, ja onnistuikin siinä, mutta viimeiset syötöt eivät löytäneet kunnolla omia tai FC Lahti ehti niitä katkomaan. Parhaat tilanteet loi Jake Jervis yhdessä Daniel Håkansin kanssa vasemmalla laidalla, mutta pariin kertaan Josepablo Monreal toi palloa hyvin boksiin. Vedot kuitenkin puuttuivat, joten maalejakaan ei saatu. Tauolle mentiin vierailijan johdossa.

Toisen puoliajan alussa Josepablo Monrealia revittiin läpiajossa, mutta kun mies pysyi pystyssä, ei erotuomari viheltänyt. Pallo kuitenkin karkasi sen verran, että tilanne kuivui kasaan. Hetki tuon jälkeen, sama mies kaadettiin uudelleen, ja siitä SJK sai vapaapotkun. Mutta se oli tulokseton.

53.peliminuutilla lopulta SJK onnistui. Jake Jervis sai Pyry Hannolalta hyvän pallon pystyyn, ohi FC Lahden puolustajan ja Jervis sijoitti pallon Regueron alta maaliin. Hetkeä myöhemmin Jervis ja Monreal pelasivat hyvin itsensä läpi syöttelemällä, mutta lopulta Monreal ajautui liian pieneen kulmaan, eikä saanut vetoa aikaan.

Niko Markkula loukkasi itseään ja hänen tilalle tuli kentälle Serge Atakayi. Atakayi pääsikin heti vetopaikkaan sisään tultuaan, mutta Reguero torjui. Kun viimeinen vartti alkoi, SJK:lla oli tiukka ote pelistä ja se loi paikkoja vierailijan päätyyn. Atakayille osui vielä toinenkin paikka viedä Kerho johtoon, mutta nyt sijoitus meni harmittavasti ohi maalin.

Viisi minuuttia ennen loppua, FC Lahti sai vastahyökkäyksen, missä ensin Altin Zeqiri leikkasi keskelle kiertäen SJK:n puolustuksen ja antoi pallon sivuun Arlind Sejdiulle. Sejdiun veto osui ylärimaan ja pomppasi siitä suoraan takaisin puolustamassa olleen SJK-pelaajan päähän sekä maaliin. Maalin jälkeen nähtiin Veikkausliigadebyytti, kun SJK Akatemian Samson Ebuka tuli vaihdosta sisään ensimmäiseen edustusjoukkueen otteluunsa.

SJK sai vielä lopussa kovan paineen FC Lahden päätyyn, ja kulmatilanteisiin nousi mukaan myös maalivahti Jesse Öst. Öst olikin tasoittaa ottelun aivan viime minuuteilla, kun hän pääsi laukomaan boksista kohti maalia. Virkaveli Reguero oli kuitenkin hereillä ja onnistui torjumaan pallon.

Lähde: SJK:n verkkosivut