AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-5-2

12

(0-1)

Yleisöä 1689

FC Lahti
4-3-3
vko.18 // 6.5.2022

Ennakko: SJK-FC Lahti

Ennakko: SJK-FC Lahti

Kuva: SJK

SJK ja FC Lahti kohtaavat Veikkausliigan ottelussa lauantaina OmaSp Stadionin uusitulla nurmella.

OmaSp Stadionin nurmi on nyt uusittu, ja pitkä vieraspeliputki saadaan päätökseen. Lauantain ottelussa SJK tarvitseekin kotiyleisönsä tukea, jotta se onnistuu katkaisemaan vieraspelien tappiokierteen. Kotikentällä peli on sujunut, vaikkakin kahdesta pelatusta kotipelistä HJK osoittautui yhden kimmokemaalin verran paremmaksi. Kotiavauksessa tuli toistaiseksi kauden ainoa voitto, mutta pelejä on takana kuitenkin vasta viisi. Kotikentällä niistä on pelattu vain kaksi ensimmäistä. Seuraavaa voittoa lähdetään hakemaan nyt lauantaina, kun FC Lahti saapuu vieraaksi.

– Lauantain ottelu tarjoaa meille paikan antaa vastareaktio edellisiin otteluihimme. Hoitaa hommat taas kentällä oikein, sekä näyttää luonnetta yksilöinä ja joukkueena. Tehdä hommat kuten parhaiten osaamme, toteaa SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez .

– On myös hienoa nähdä kaikki meidän fanimme, sillä emme ole hetkeen pelanneet kotona. Haluamme näyttää heille meidän nälkäämme sekä haluamme tehdä asiat oikein. Haluamme voittaa ja ottaa pisteitä heille. Samalla tarvitsemme heitä tueksemme ja antamaan meille ekstravoimaa. He luovat stadionille hienon tunnelman ja se auttaa meitä työssämme tekemään sen mitä meidän pitää, Gómez jatkaa.

FC Lahti kohtasi tiistaina paikallisottelussa Suomen cupissa Lahden Reippaan. Reipas pysyi Lahden kyydissä ensimmäisen jakson, mutta toisella jaksolla Lahti meni menojaan. Chinedu Geoffrey osui kahdesti ja Macoumba Kandji, Arlind Sejdiu ja Teemu Penninkangas kertaalleen. Näin ollen Lahti eteni viidennelle kierrokselle 5-0-voitolla. Pyry Lampinen oli useammassa maalissa vahvasti mukana, joten hyökkäyspään pelaajat saivat tärkeitä onnistumisia. Lahti pelasi uudella pelisysteemillä kuin aikaisemmin liigassa, joten hyökkäyspään onnistumisista on hyvä ammentaa myös lauantain otteluun.

– Voimme ottaa Reipas-ottelusta mukaan varsinkin toisen jakson onnistumisia. Siellä oli hienoja maaleja ja hienoja murtautumisia. Haluamme nähdä vastaavia myös jatkossa, FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli näki kuluneen viikon.

Lauantain vierasottelusta Lahti lähtee hakemaan voittoa ja ehjää suoritusta. Kokoonpanosta puuttuvat varmasti loukkaantuneet Joona Tiainen, joka viettää myös huomenna syntymäpäiviään, Martinos Christofi, joka on palaamassa hiljalleen joukkueen mukaan, Lassi Järvenpää, jonka kuntoutus on aikataulussa ja maajoukkueen mukana olevat Samuel Pasanen ja Teemu Kettunen. Zeneli pitää lauantain ottelua hyvänä mittarina joukkueelle.

– Tämä on meille hyvä mittari. He pelaavat vähän eri tavalla ja heillä on paljon hyviä yksilöitä. He haluavat varmasti aloittaa kotona vauhdikkaasti ja tehdä peliliikkeitä. Meidän fokuksemme tulee säilyä omassa pelissämme ja meidän pitää pystyä hallitsemaan nyt myös palloa selkeämmin ja sitä kautta tapahtumia kentällä. Sillä tavalla saamme itseluottamusta yksilöille ja sitä kautta myös tuloksen, Zeneli kertoi.

SJK menetti ainakin lähiviikoiksi Ilves-pelissä laitapuolustaja Pablo Andraden loukkaantumisen vuoksi ja keskuspuolustaja Cristhian Valencia on edelleen pelikiellossa. Paluun kentille teki viime ottelussa kuitenkin Jake Jervis, joka tuli vaihdosta sisään Tampereella.

Koska sunnuntaina juhlitaan äitienpäivää, SJK tarjoaa SJK – FC Lahti otteluun kaikille äideille ilmaisen sisäänpääsyn, kun tulet paikalle lapsesi tai lastesi kanssa, ikään katsomatta. Tässä pelissä starttaa myös taas Lontoonbussi Vekselin ja OmaSp Stadionin välillä sekä tapahtuma-areenalle avataan lisää ruoka- ja juomapisteitä.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Alakare Mikko
AET 2: Jantunen Olli
4.ET: Salo Jesse


SJK-FC Lahti OmaSp Stadionilla lauantaina 7.5. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut