AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
3-5-2

20

(1-0)

Yleisöä 2336

SJK
3-4-3
vko.15 // 14.4.2022

Ennakko: KuPS-SJK

Ennakko: KuPS-SJK

Kuva: Juha Leskinen

Kuopion Palloseuran kausi Veikkausliigassa jatkuu, kun keltapaidat isännöivät kotikentällään Väre Areenalla Seinäjoen Jalkapallokerhoa.

Perjantain ottelu aloittaa Veikkausliigan kolmannen kierroksen. Edellisessä ottelussa SJK hävisi HJK:lle kotipelin niukasti 0-1 luvuin. Jos HJK kenties pitikin hieman enemmän palloa tuossa pelissä, menivät maalipaikat- ja odottamat SJK:lle ja esitys oli tappiosta huolimatta lupauksia herättävä. Perjantaina vastassa oleva KuPS on voittanut molemmat ottelunsa Veikkausliigassa, mutta talvella se hävisi FC Interille ja SJK:lle Liigacupissa. Tuosta Liigacupin ottelusta SJK:lta ja KuPS:lta puuttui pitkät listat pelaajia koronatilanteen vuoksi, SJK:lta jopa päävalmentaja. Nyt vastakkain päästään molemmin puolin paremmassa iskussa.

– Jälleen iso haaste meille, kuten oli edellinen ottelu HJK:ta vastaankin. Ideaalissa tilanteessa nämä pelit tulisivat vastaan vasta hieman myöhemmin, mutta kuten näytimme jo edellisessä matsissa, olemme valmiita kamppailemaan voitosta heitä vastaan. KuPS on projektissaan jo pitkällä, ja he ovat rakentaneet sitä nyt yli vuoden. Ja jotkut asiat mitä he tekevät kentällä, he tekevät sen hyvin. Mutta kuten sanoin, olemme silti valmiita kamppailemaan voitosta heidän kanssaan, ja kun teemme asioita vielä hieman paremmin kuin edellisessä ottelussamme, uskon, että olemme entistä lähempänä saada mukaamme kolme pistettä, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez seuransa verkkosivuilla.

– Siitä tulee silti kova peli, ja se on kenties jopa hieman kovempi kuin edellinen ottelumme. Koen, että emme todellakaan ansainneet hävitä HJK:lle, ja teimme monia asioita siinä paremmin kuin vastustaja. Meidän pitää kuitenkin parantaa, ja olla entistä huolellisempia. Meidän pitää ottaa seuraava askel pelimme kehittymisessä, Gómez painottaa..

Pitkäperjantain vastustajajoukkue SJK:n KuPS-luotsi Simo Valakari näkee jälleen erinomaisena ja erilaisena mittarina KuPS:lle.

- SJK:lla on alla todella vahva viime kausi ja he pääsivät pitkästä aikaa myös europeleihin. Nyt siellä on uusi valmentaja ja pelaaminen on muuttunut viime kaudesta. SJK on aloittanut kautensa vahvasti ja he ovat ilmoittautuneet kärkitaisteluun. Joukkue tulee varmasti näytönhaluisena haastamaan meidät. Nämä ovat tosi mielenkiintoisia pelejä, kun saamme huippujoukkueen vastaamme mittaamaan meidän tämänhetkinen osaamisemme, päävalmentaja luotaa.

KuPS on saanut alkukauden otteluissaan jälleen hienon kannatuksen taakseen. Päävalmentaja Valakari kokee kannattajien merkityksen olleen äärimmäisen tärkeä heti kauden ensihetkistä lähtien.

- On jälleen hienoa päästä pelaamaan omien faniemme eteen kotikentälle. Viime lauantainen vieraspelimme Valkeakoskella tuntui heidän ansiostaan ihan kuin olisimme pelanneet kotikentällämme. Kannattajat lauloivat koko ottelun ja antoivat siten pelaajillemme ison energian haastavassa vierasottelussa.

- Odotan jälleen vahvaa tukea pelaajille ja fanimme ovat näyttäneet, että he ovat tukenamme – sataa tai paistaa, Valakari tunnustaa kunnioituksensa KuPS:n äänekkäille kannattajille.

KuPS vahvistui vielä sarjakauden kynnyksellä, kun georgialaishyökkääjä Nika Sitchinava ja brasilialainen hyökkäävä keskikenttäpelaaja Talles liittyivät joukkueen vahvuuteen. Sitchinava on jo kellottanut Veikkausliigassa avausminuuttinsa, mutta Talles odottaa yhä ensiminuuttejaan.

- Nika ja Talles ovat päässeet tosi hyvin sisään joukkueeseen ja he ovat todella mielenkiintoisia pelaajatyyppejä. Heidänkin kohdallansa talvi ja kevät on ollut vaikeaa aikaa Ukrainan tilanteen vuoksi ja nyt tärkeintä on saada heidän otteluterävyytensä kuntoon. He antavat meille paljon vaihtoehtoja ja lisäävät entisestään joukkueen kovaa kilpailutilannetta. Olen varma, että heistä on meille tällä kaudella vielä paljon iloa, Valakari arvioi viimeisimpiä pelaajavahvistuksia.

SJK saa tähän otteluun ryhmään mukaan Pyry Hannolan, joka liittyi uutena pelaajana ryhmään viime viikolla.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Aravirta Jan-Peter
AET 2: Koskinen Samu
4.ET: Haapakoski Miikka


KuPS-SJK Väre Areenalla perjantaina 15.4. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelusta Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut