AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
3-4-3

12

(1-1)

Yleisöä 234

KuPS
4-3-3
vko.14 // 8.4.2022

Ennakko: Ilves-KuPS

Ennakko: Ilves-KuPS

Kuva: Juha Tamminen

Ilveksen ensimmäinen kotiottelu liigakaudella 2022 jouduttiin siirtämään olosuhteiden pakosta pelattavaksi Valkeakoskelle. Vastustajaksi otteluun saapuu mestaruustaisteluun tottunut nimivahva KuPS.

Molemmat osapuolet ovat tahkonneet kauden avausottelun tahoillaan. Ilves jäi nuolemaan näppejään FC Hakan vieraana, kun vaarallinen hyökkäyskaksikko Stavros Zarokostas – Lee Erwin paukuttivat maalin mieheen. Tuomas Ollila toi pilkulta vierailijat maalin päähän, mutta taitavasti peliä jäädyttänyt Haka piti pintansa. KuPS puolestaan otti 2–1-lukemin kotivoiton FC Interistä. Keltamustat saivat unelma-alun, kun Janis Ikaunieks avasi maalihanat jo 5. minuutilla. Turkulaisten Roger Bonet Badia tasasi puntit, ennen kuin Gabriel Bispo Dos Santos pääsi taiteilemaan voittomaalin.

Päävalmentaja Toni Kallion mukaan tappio Pirkanmaan derbyssä jätti paljon hampaankoloon.

– Olemme purkaneet Haka-pelin läpi ja siitä haluamme parantaa. Harjoitusviikko on ollut hyvä, ja viime päivät on opiskeltu KuPSin pelitapaa. Meillä on heitä vastaan selkeä suunnitelma. Pelaajat ovat sitoutuneita ja he haluavat näyttää mitä osaavat, Kallio vakuuttaa.

– Tuure Siira ja Yusif Moussa kuntoutuvat vielä, mutta muuten terveystilanne on hyvä.

KuPS ja Ilves pelasivat edellisen kerran tammikuun puolivälissä harjoitusottelun merkeissä. KuPS oli tuolloin vahvempi maalein 2-0, kun Janis Ikaunieks ja maalivahti Johannes Kreidl onnistuivat KuPS:lle maalinteossa. KuPS:n kannalta toivottavaa on, ettei maalivahdin tarvitse nousta ottelun viimeisessä kulmapotkussa hakemaan maalia lauantain Veikkausliiga-ottelussa.

KuPS:n terveystilanne on Veikkausliiga-kauden ensimetreillä erittäin hyvä. Pitkäaikaispotilaista maalivahti Otso Virtanen on palannut joukkueen vahvuuteen ja Saku Savolaisen kuntoutus sujuu myös aurinkoisissa merkeissä.

Keltamustan päävalmentaja Simo Valakari myhäilee tyytyväisyyttään joukkueen kovasta kilpailutilanteesta. Kilpailu pelipaikoista nostaa joukkueen harjoittelun laatua ja ajaa myös pelaajia eteenpäin.

- Sen pystyy näkemään meidän harjoittelumme laadusta, että viikko loppuu kovaan peliin, jossa taistellaan kolmesta pisteestä. Joukkueessamme on poikkeuksellisen kova kilpailutilanne ja taistelu pelipaikoista alkaa joka viikko uudestaan. Se on meidän kannaltamme ideaalinen tilanne, päävalmentaja iloitsee.

Simo Valakarin miehistö tunnetusti luottaa pallonhallintaan, mutta leveästä materiaalista löytyy myös linjan taakse pinkojia.

– Kuopiolaisilla riittää nopeutta. Hyökkäyksestä nousee tietysti Tim Väyrysen nimi esiin. Hän on paljon kohdepelaajana ja vahvan boksipelaamisen tiedämme jo viime vuodelta. Takana löytyy vauhtia ja taitoa. Janis Ikaunieks on ollut talvikaudella hyvä ja myös sarja-avauksessa Interiä vastaan. Hänellä on vaarallinen vasen jalka. Laidoillakin on juoksuvoimaa.

– KuPS tykkää pitää palloa ja siihenhän heidän pelinsä perustuu, mutta juuri näiden juoksijoiden ansiosta he pystyvät olla myös suoraviivaisia tarvittaessa. Meidän täytyy valmistautua siihen, että puolustamme takatilaamme paremmin, kuin talven peleissä, Kallio pohtii.

Kauden avausottelu FC Interiä vastaan toi KuPS:lle kotikentällään täyden pistepotin. KuPS:n pelaaminen oli pääosin laadukasta, mutta kiristämisen varaa riittää edelleen. Joukkueen kuntokäyrä osoittaa vahvasti ylöspäin ja peli tullee kehittymään kauden aikana merkittävästi.

- Olemme käyttäneet tämän viikon Ilves-pelin valmistautumiseen, mutta olemme tehneet sen meidän oman pelin kehittämisen kautta. Voimme olla tyytyväisiä siihen, missä olemme tällä hetkellä, mutta kehittymistä pitää myös näkyä pelikentällä – se on kuitenkin se lopullinen mittari, Valakari pyörittelee.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Lamppu Mika
AET 2: Kuukasjärvi Arttu
4.ET: Mäkinen Kalle


Ilves-KuPS Valkeakosken Tehtaan kentällä lauantaina 9.4. kello 19. Kaikki kauden Veikkausliigaottelusta Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, KuPS:n verkkosivut