AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.14 // 9.4.2022

"Ei vain peli muiden joukossa" - entinen KuPS-kapteeni Pennanen kohtaa nyt vanhan seuransa

"Ei vain peli muiden joukossa" - entinen KuPS-kapteeni Pennanen kohtaa nyt vanhan seuransa

"Pete" Pennanen on nyt Ilveksen keltapaidassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves ja KuPS kohtaavat lauantaina Tehtaan kentällä ja huomio kiinnittyy takuuvarmasti yhteen pelaajaan.

Odotettu kohtaaminen nimittäin on edessä, kun entinen KuPS-kapteeni Petteri Pennanen pelaa Veikkausliigassa KuPS:aa vastaan ensimmäistä kertaa sitten toukokuun 2014, jolloin hän edusti Rovaniemen Palloseuraa.

- En oikein itsekään osaa selkeästi kuvailla ajatuksiani, kun pelaan pitkästä aikaa KuPS:aa vastaan Veikkausliigassa. Varmasti jos Kuopiossa pelattaisiin, niin tunnelmat olisivat vielä poikkeuksellisemmat. Olen kyllä jo pitkään tiedostanut, ettei tämä ole vain peli muiden joukossa, vaan KuPS:aa vastaan pelaaminen on erityistä minulle.

- On tapahtunut niin paljon siitä, kun viimeksi pelasin KuPS:aa vastaan, on vähän sellainen outo fiilis, Ilveksen paidassa lauantaina KuPS:n kohtaava Pennanen miettii KuPS:n verkkosivuilla.

Pennasen mukaan Ilveksen harjoituskautta on varjostanut sairastelut ja loukkaantumiset, eikä joukkueen pelaaminen ole vielä loksahtanut lopullisiin uomiinsa.

- Pelaamisemme on ollut liian ailahtelevaa. Emme ole vielä löytäneet omaa selkeää ryhmää, jolla pelaisimme useamman pelin peräkkäin. Kokoonpano on elänyt paljon ja poissaolojen vuoksi oma roolinikin on vaihdellut. Emme ole vielä saaneet hommaa toimimaan kentällä niin kuin olisimme halunneet, "Pete" analysoi.

Pennanen kuvailee Ilveksen harjoittamaa pelityyliä "raikkaaksi". Joukkue pyrkii olemaan aktiivinen niin pallon kanssa, kuin myös pallottomana. 31-vuotias keskikenttäpelaaja näkee joukkueensa onnistumismahdollisuudet KuPS:aa vastaan nojaavan vahvaan joukkuekollektiiviin.

- Meille tärkeintä on, että puolustamme ja hyökkäämme joukkueena tasapainoisesti. Ongelmamme alkukaudesta on ollut juurikin kollektiivina pelaaminen. Olemme päästäneet liikaa maaleja. KuPS haluaa hallita palloa ja löytää välejä meidän puolustuksestamme ja pallottomana he prässäävät aggressiivisesti. Jos onnistumme puolustamaan kurinalaisesti ja iskemään paikan tullessa terävästi vastaan pystymme satuttamaan heitä, Pennanen sanoo.

Ilves-KuPS Valkeakosken Tehtaan kentällä lauantaina 9.4. kello 19. Kaikki kauden Veikkausliigaottelusta Ruudusta.

Lisää uutisia