AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-3-3
#9 Källman #10 Forsell

21

(1-1)

Yleisöä 224

AC Oulu
4-3-3
#9 Lopez
vko.14 // 8.4.2022

Ennakko: FC Inter-AC Oulu

Ennakko: FC Inter-AC Oulu

Kuva: Juha Leskinen

FC Interin taival kauden 2022 Veikkausliigassa jatkuu lauantaina Valkeakoskella, jossa joukkue isännöi AC Oulua.

Turkulaiset pelaavat kotiottelunsa poikkeuksellisesti evakossa, koska Veritas Stadionin nurmi ei ole vielä pelikunnossa pitkittyneen talven vuoksi.

Tehtaan kentän taistossa Inter saa vastaansa oululaisryhmän, joka sai pistetilinsä auki heti sarja-avauksessa, kun joukkue päätyi tasapeliin Vaasan Palloseuran vieraana maalilukemin 2-2. Tuossa ottelussa oululaisista maalin makuun pääsivät Riku Selander ja argokärki Michael Lopez, joka saapui seuraan Valko-Venäjän Minskistä. Tätä ennen 24-vuotias pelimies sai vyölleen pelejä jonkin verran Argentiinan kahdelta ylimmältä sarjatasolta.

Lopez on vain yksi monesta Oulun hankinnoista. Vaihtuvuus joukkueessa oli suurin piirtein samaa kokoluokkaa, jota Interissä talven aikana koettiin. Oulu hankki tolppiensa väliin entisen HIFK-vahti Calum Wardin ja keskikentällä liigakokemusta tuovat puolestaan Moshtagh Yaghoubi ja Armend Kabashi.

Inter-kärki Matias Tamminen on seurannut laivastonsinisten talven peliliikkeitä mielenkiinnolla.

– Oulu on selvästi nostanut budjettiaan tähän kauteen ja mielestäni heillä on parempi jengi kuin viime vuonna. Heillä on myös muutama todella hyvä yksilö, joiden kanssa pitää olla tarkkana, Tamminen toteaa.

Nuori hyökkääjä uskoo, että lauantaina nähdään motivoitunut Inter-ryhmä. Avauskierroksella koettu 2-1-tappio Kuopion Palloseuralle on jätetty taka-alalle, joskin kyseisestä ottelusta on yritetty ottaa asioita opiksi.

– Kolme pistettä ja avausvoitto olisi totta kai tärkeää saada nyt toisessa matsissa, se toisi paljon luottoa joukkueen tavoitteiden saavuttamisen kannalta. Tällä viikolla ollaan pyritty kehittämään varsinkin prässäämistä ja paljon on hiottu myös erikoistilanteita molempiin suuntiin, Tamminen paljastaa.

Kotiläksyjä on tehty, Inter aikoo ottaa Valkeakoskella ohjat omiin käsiinsä.

– Odotan kovatempoista peliä, jossa me hallitsemme palloa ja pelitapahtumia. Iskemme Oulun heikkouksiin ja otamme kauden ekan voiton, Tamminen julistaa.

AC Oulun valmennuksesta yhdessä Ricardo Duarten kanssa vastaava Rauno Ojanen korostaa, että Interiä vastaan Laivastonsinisten on kyettävä nostamaan tasoaan sitten VPS:aa vastaan pelatun avausottelun.

- Inter on hyvä joukkue, siellä on paljon hyviä pelaajia. He pelasivat tosi vahvan pelin KuPS:aa vastaan, vaikka hävisivät maalilla. Meidän pitää kokonaisuutena parempaan kuin Vaasassa, vaikka se ei meiltä heikko esitys ollutkaan, Ojanen luonnehtii.

Ottelun pelaaminen Valkeakoskella ja AC Oulun kotiavauksen siirtyminen Vaasaan samoin kuin oululaisten vielä huhtikuussa jatkuva harjoittelu pitkälti hallissa toki harmittavat, mutta näiden asioiden taakse on Ojasen mukaan turha mennä.

- On ollut aika paljon tapahtumia, joille me emme voi mitään, mutta futis on tämmöistä. Loppujen lopuksi nämä ovat kuitenkin pieniä asioita.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: Hyöty Eerik
4.ET: Pesonen Miika


FC Inter-AC Oulu Valkeakosken Tehtaan kentällä lauantaina 8.4. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelusta Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, ACO TV