AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
3-5-2

05

(0-3)

Yleisöä 786

VPS
4-4-2
vko.14 // 8.4.2022

VPS tyrmäsi vajaamiehisen FC Lahden (FC Lahti - VPS 0-5)

VPS tyrmäsi vajaamiehisen FC Lahden (FC Lahti - VPS 0-5)

Kuva: Apollo Photo

FC Lahti pelasi historiansa ensimmäisen kotiottelun Vaasassa perjantaina, mutta tulos ei "kotijoukkueen" kannalta ollut toivottu.

FC Lahti ei saanut hyödynnettyä kotiedun tuomaa etua ottelussa VPS:ää vastaan. Vierailija Vaasan Palloseura oli tyly voittaen kamppailun lukemin 5-0 (3-0). Illan kamppailun jälkeen FC Lahti on pelannut kotiottelun kolmessa eri lahdessa: Lahdessa, Pajulahdessa ja Hietalahdessa.

Ennen ottelua kaiken piti olla kunnossa. Pelaajat olivat terveitä, valmennusjohto oli terveenä. Ainoa, josta oli huolta, oli hiihtostadionin nurmi. Tai siis lumen alta joskus ehkä nurmeksi kasvava epämääräinen ruskea alusta aiheutti huolta. Loppu on kaikkien tuntemaa historiaa, ja FC Lahti päätyi pelaamaan olemassaolonsa ensimmäisen kotiottelunsa Vaasassa, jonne aikoinaan rakennettiin hieno ja säänkestävä jalkapallostadion.

Vaikeaksi povattu vierasreissu omaan kotiotteluun vaikeutui ennen ensimmäistäkään pelattua minuuttia. Ensin Teemu Penninkangas putosi kokoonpanosta ja alkuverryttelyssä myös Martinos Christofi joutui vetäytymään loukkaantumisen vuoksi.

Kamppailun alussa VPS otti hallinnan ja pystyi värkkäämään suhteellisen nopeasti avausmaalin. FC Lahden iltama synkkeni entisestään, kun pallon tielle heittäytynyt Juho Pirttijoki sai käsivirheestä suoran punaisen kortin. Tilanteesta seuranneesta rangaistuspotkusta VPS teki toisen maalin.

Runsaslukuisen vieraskannattajajoukon riemuksi VPS teki vielä kolme lisäosumaa hurvitellen hulppeaan viiden maalin voittoon.