AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
3-5-2

05

(0-3)

Yleisöä 786

VPS
4-4-2
vko.14 // 7.4.2022

Ennakko: FC Lahti-VPS

Ennakko: FC Lahti-VPS

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti ja VPS kohtaavat perjantaina Elisa Stadionilla Vaasassa, vaikka kyseessä on FC Lahden kotiottelu.

FC Lahden kotiavaus siirtyi pelattavaksi Vaasan Hietalahteen, sillä Lahdesta ei löytynyt pelikuntoista kenttää. Vaikeista olosuhteista huolimatta Lahti lähtee hakemaan avausvoittoaan tämän kauden Veikkausliigassa.

FC Lahti avasi kautensa vaikealla vierasreissulla Maarianhaminaan. Kotijoukkue IFK Mariehamn hallitsi ensimmäistä jaksoa ja Lahden maalilla torjunut Joona Tiainen joutui venymään useaan otteeseen. Toisella jaksolla Lahti paransi otteitaan ja nappasi ottelun hallinnan. Altin Zeqiri, Hysen Memolla ja Albion Ademi loivat toisilleen paikkoja, mutta kuparista ei Maarianhaminassa saatu rikki, vaikka lahtelaiset saivat viimeisen vartin myllyttää ylivoimalla.

– Viime pelissä oli varsinkin ensimmäisellä jaksolla avoimet ovet. Tilaa oli joka puolella, linjojen välissä ja pelaajien välissä. Kenttätasapaino pitää pystyä hallitsemaan paremmin. Toisella paransimme, mutta sen pitää näkyä taululla konkreettisesti. Maalipaikkojen hyödyntäminen pitää olla laadukkaampaa. Näkisin, että alisuoritimme, FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli summasi edellisen ottelun.

VPS avasi FC Lahden tapaan kauden tasapelillä. Viime viikolla nähtiin Hietalahdessa tiukka kamppailu VPS:n ja AC Oulun välillä. Vepsu onnistui ottamaan kaksi kertaa johdon, mutta Oulu tuli molemmilla kerroilla tasoihin. 2–2 päättyneessä ottelussa Vepsun maalit viimeisteli Steven Morrissey ja Aleksi Pahkasalo, jolle osuma oli ensimmäinen Veikkausliigakentillä. Vepsun riveihin on myös saatu viime viikkoisen ottelun jälkeen vahvistusta hyökkäyspäähän, kun Tete Yengi siiryi Vaasan Palloseuraan lainasopimuksella brittiseura Ipswich Townista.

– Tässä kun ollaan katsottu koko kuvaa, niin voi ehkä sanoa, että oli oikeudenmukainen lopputulos. Mutta tietenkin harmittaa miten se sitten tuli, kaikki oli omissa käsissä. Hyvin kuitenkin taisteltiin. Tuli sitten vähän helppo maali ja tasoitus, että siinä oli enemmänkin otettavissa. Oulu oli vahva siinä alussa ja me ei ehkä oltu ihan valmiita siihen. Sitten kun päästiin peliin ja rytmiin mukaan niin sitten oli ihan ok.

- Tosiaan sarja-avaus kotona ja kumminkin aika paljon ensikertalaisia Veikkausliigassa, niin siinä oli semmoinen pieni alkujännitys. Se on nyt ohi, niin päästään sitten huomenna kokeilemaan uudestaan, kertoo VP- valmentaja Henri Sillanpää viimeviikkoisesta ottelusta AC Oulua vastaan.

Vastustajan avauspeli on katsottu Vaasassa tarkkaan läpi ja sen perusteella Sillanpää ennakoi tiukkaa kamppailua pisteistä.

– Lahdella on tullut jonkin verran muutoksia. Tietenkin jonkun verran on nähty tuota heidän peliään Maarianhaminaa vastaan. Siellä oli aika vauhdikas 0–0 peli. Lahdessa on hyviä yksilöitä, ja me tiedämme mihin se joukkue kykenee. Olemme valmistautuneet siihen hyvin. Tulee varmaan aika samanlainen ottelu kuin sarja-avauksestakin, eli vauhtia varmaan on.

- Meidän pitää pystyä vähän parantamaan omaa pallollista pelaamista, niin me saadaan ehkä parempi kontrolli ottelusta. Pitää pystyä luomaan vähän enemmän maalipaikkoja, niin uskon että ihan hyvä tulee, ennakoi Sillanpää perjantain ottelua.

FC Lahti lähtee perjantaina hakemaan kauden ensimmäistä voittoa ja ensimmäistä maalia. Saarella pelatun nollapelin päälle on hyvä rakentaa toimivat palaset. FC Lahti matkusti kotiotteluunsa Vaasaan jo torstaina, mutta joukkue on pyrkinyt lähestymään ottelua normaalirutiinien kautta.

– Erikoinen tilanne siinä mielessä, että noin 30 tuntia ennen ottelun alkua joudumme lähtemään kotiotteluun liikenteeseen. Pyrimme keskittymään täysin otteluun ja hoidamme sen mallikkaasti. Haluamme ottaa kotiottelusta kolme pistettä.

- Tuntuu silti pahalta, että joudumme pelaamaan kotiottelun toisella puolella Suomea. Lähdemme kuitenkin oman pelimme kautta rakentamaan. Haluamme jatkaa parannettuna IFK-pelin toista puoliaikaa, Zeneli naulaa.

FC Lahden kokoonpanosta ovat varmasti sivussa Lassi Järvenpää, Eduards Emsis, Loorents Hertsi, Samuel Pasanen ja Daniel Koskipalo. Edellisestä ottelusta sivussa ollut Arlind Sejdiu on puolestaan jälleen valmennusjohdon käytettävissä.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1: Vihreävuori Riku
AET 2: Koskinen Samu
4.ET: Nieminen Juho


FC Lahti-VPS Vaasan Elisa Stadionilla perjantaina 8.4. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelusta Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, VPS:n verkkosivut