AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-5-1

22

(1-0)

Yleisöä 1238

AC Oulu
4-3-3
vko.13 // 1.4.2022

Ennakko: VPS-AC Oulu

Ennakko: VPS-AC Oulu

Kuva: Mikael Matikainen

Lauantainakoittaa Vaasassa kauan odotettu päivä, kun VPS nähdään kahden vuoden tauon jälkeen jälleen Veikkausliigakentillä. Veikkausliigan avausottelussa Hietalahteen matkustaa Vepsun vieraaksi AC Oulu.

AC Oulu on Vepsulle tuttu vastustaja jo tältä kaudelta, sillä joukkueet kohtasivat helmikuussa Liigacupin lohkovaiheen toisella kierroksella. Tällöin VPS oli Kalle Multasen maalin siivittelemänä parempi lukemin 1 0. Ottelu jäi kuitenkin Vepsun ainoaksi voitoksi Liigacupissa, ja jatkopaikka jäi vain yhden pisteen päähän. Myöskään AC Oulu ei onnistunut tarpomaan itseään lohkovaiheesta jatkoon, ottaen vain yhden pisteen kolmesta ottelusta.

Pitkä preseason on nyt taputeltu ja Vaasan Palloseuran päävalmentaja Jussi Nuorela on tyytyväinen alkukauteen.

– Voidaan olla tyytyväisiä siihen, että ollaan pystytty harjoittelemaan koko ajan hyvällä ryhmällä. Ei ole tullut mitään isoja poissaoloryppäitä minkään takia. Ollaan pystytty harjoittelemaan hyvin ja ollaan koko ajan pystytty pysymään siinä suunnitelmassa mitä ollaan alun perin haluttu. Pelien suhteen siinä oli harmittavasti useampikin suunniteltu peli, mitä ei päästy pelaamaan. Toki aina saatiin korvaava peli tilalle, että pelien määrässä ei ole ollut mitään ongelmaa.

- Tietysti olisin halunnut pelata useampia liigajoukkueita vastaan, että nyt talvella ollaan pelattu vain kolmea liigajoukkuetta vastaan. Siinäkin on kuitenkin plussat ja miinukset. Tietysti itse olisi halunnut nähdä enemmän erilaisia joukkueita, ja nähdä missä mennään ketäkin vastaan, mutta toisaalta nyt nekään ei ihan tiedä minkälaista on pelata meitä vastaan. Uskon että sillä toivottavasti päästään vähän yllättämään, summaa Nuorela preseasonin.

Oulussa odotellaan jo innolla pääsyä pistejahtiin ja päävalmentaja Ricardo Duarte kohtaa mielellään avausottelussa juuri VPS:n, jossa on itsekin vaikuttanut aiemmin.

- Olemme nyt valmistautuneet kauan, emmekä malta enää odottaa. Kolme viikkoa sitten asetimme, että kaikki ovat käytettävissä avauksessa ja meillä on nyt yhtä pelaajaa lukuun ottamatta kaikki mukana. Pelaajat ovat kunnossa ja valmiita otteluun. Kaikki odottavat jännittyneinä ja haluavat olla mukana, Duarte sanoo.

- Tämä on Vepsulle taas ensimmäinen peli Veikkausliigassa vähään aikaan ja minusta he kuuluvat tänne, on mukava olla mukana heidän paluuottelussaan.

VPS on tuonut viime kauden monia tärkeitä runkopelaajia takaisin tällekin kaudelle. Tästä kertoo esimerkiksi se, että viime kauden päätösottelun avauksesta yhdeksän pelaajaa jatkaa Vepsussa tälläkin kaudella. VPS on tehnyt myös hyviä lisäyksiä kokoonpanoonsa.

– Uskon että me ollaan valmiita. Kaikki on mennyt ihan suunnitelmien mukaan ja terveystilanne on joukkueessa aika hyvä. Kaikki alkaa olemaan iskussa. Edellisissä peleissä ollaan oltu vielä aika raskaalla jalalla liikkeellä, mutta ollaan tässä viimeiset pari viikkoa selkeästi kevennetty harjoittelua, niin nyt alkaa taas näyttämään siltä, että jalka alkaa liikkumaan hyvin, kertoo VPS päävalmentaja Jussi Nuorela joukkueen fiiliksistä avausottelun alla.

AC Oulu lähtee viime kauden lopulla päävalmentajaksi nimetyn portugalilaisvalmentaja Ricardo Duarten johdolla parantamaan viime kaudesta, jolloin joukkue varmisti jatkonsa Veikkausliigassa vasta liigakarsinnoissa.

– AC Oulu on lähtenyt aika kunnianhimoisesti tähän kauteen hankinnoilla ja muilla. Päävalmentaja on tietysti tuttu jo viime kaudelta Gnistanista, että aika tutulla sapluunalla ne on mennyt tämän talven. En usko että sieltä ihan hirveitä yllätyksiä tulee.

- Oulu haluaa vähän meidän tavoin pelata aktiivista jalkapalloa kumpaankin suuntaan, mutta tietysti heillä on ihan erilainen peliryhmitys. Sitä lähdetään nyt katsomaan sitten, että kumpi sitä peliä lähtee viemään, ennakoi Nuorela huomista vastustajaa.

Kevättalven Liigacupin kohtaaminen muistetaan AC Oulussakin ja päävalmentaja Duarte vakuuttaa, että lauantaina kentällä nähdään valmiimpi joukkue.

- Kohtasimme Vepsun Liigacupissa ja hävisimme - ansaitusti. Olemme kuitenkin nyt paremmassa vireessä ja odotan erilaista ottelua. Totta kai myös Vepsu on mennyt eteenpäin siitä ottelusta.

- Joukkuepanos tulee olemaan ratkaiseva. Meillä on pelaajia, jotka pystyvät ratkaisemaan, mutta en halua puhua yksittäisistä pelaajista, vaan nimenomaan joukkueesta, Duarte painottaa

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: Mantere Juuso
4.ET: Pohjoismäki Toni


VPS-AC Oulu Elisa Stadionilla lauantaina 2.4. kello 17. Kaikki kauden Veikkausliigaottelusta Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, ACO TV