AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 2.4.2022

"Voi olla vähän tunnustelevaa puolin ja toisin" - VPS:n Oskari Forsman ennakoi tiukkaa avausottelua

"Voi olla vähän tunnustelevaa puolin ja toisin" - VPS:n Oskari Forsman ennakoi tiukkaa avausottelua

Oskari Forsman tietää avauspelin jännitteet.

VPS-paitaan täksi kaudeksi siirtynyt maalivahti Oskari Forsman odottaa tiukkaa koitosta lauantaisesta kauden avauksesta AC Oulua vastaan.

Forsmanin mukaan asiat uudessa seurassa ovat asettuneet hyviin uomiinsa hänen omalta osaltaan.

– Hyvin lähtenyt klikkaamaan. On tosi hyvä maalivahtitiimi ja erittäin moderni ja panostava maalivahtivalmentaja, jonka kanssa on ollut hyvä dialogi käynnissä koko ajan. Olen yrittänyt päästä tähän uuteen systeemiin ja taktiikkaan mukaan. Se on silti prosessi, että ei tässä ikinä olla valmiita urheilijana ja pelaajana.

- Mutta tosi hyvä fiilis ja ihan mahtava joukkuehenki, ja sen täytyy näkyä myös meillä peleissä. Meidän pitää puhaltaa yhteen hiileen. Ainoastaan sillä voidaan pärjätä tässä sarjassa, kertoo IFK Mariehamnista siirtynyt Forsman ensimmäisistä kuukausistaan Vepsussa.

Forsman tuo kokemusta Vepsu-maalin suulle ja tietää hyvin myös millaisia kauden avausottelut saattavat monesti olla.

– Mitä näitä niin sanottuja ensi-iltoja on ollut tässä uralla monta, niin huomaa että ottelu voi olla aluksi vähän tunnustelevaa puolin ja toisin. Se joka saa pallonhallinnan ja jännittää vähemmän, sekä pystyy ottamaan aggressiivisemmin otteen pelistä, alkaa viemään sitä peliä. Me tietenkin halutaan olla se osapuoli. Täällä ei tule kukaan kukkoilemaan Hietalahteen, ja halutaan näyttää se, että täältä ei saa ilmaiseksi yhtään mitään.

- Se on kiinni siitä kumpi toteuttaa pelisuunnitelmaa paremmin ja kummalla on se yksilötaito. Pienet asiat ratkaisevat Veikkausliigassa. Kaikkien pitää olla keskittyneitä koko pelin ajan. Se joka onnistuu paremmin hoitamaan omat hommansa yksilöinä ja joukkueena, niin se voittaa pelin, ennakoi Forsman lauantain ottelua.

VPS-AC Oulu Elisa Stadionilla lauantaina 2.4. kello 17. Kaikki kauden Veikkausliigaottelusta Ruudusta.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia