AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
5-3-2
#10 Zarokostas #9 Erwin

21

(2-1)

Yleisöä 1010

Ilves
3-4-3
#2 Ollila
vko.13 // 1.4.2022

Ennakko: FC Haka-Ilves

Ennakko: FC Haka-Ilves

Kuva: Jussi Rämä

Veikkausliiga 2022 starttaa lauantaina 2.4. ryminällä, kun pirkanmaalaisjoukkueet Haka ja Ilves iskevät yhteen Tehtaan kentällä kello 17.00 alkaen.

Rakkaat viholliset ovat molemmat hyvin tietoisia toistensa pelitavasta sekä vahvuuksista ja heikkouksista, sillä joukkueet kohtasivat kevään Liigacupissa kahdesti. Alkulohkossa joukkueet tasasivat pisteet 1-1-tuloksella, mutta ensimmäisessä jatko-ottelussa koskilaiset pudottivat keltapaidat Atte Sihvosen ja Oliver Whyten osumilla.

– Ihan kauheasti ei ole tarvinnut Ilvestä tutkailla. Molemmat joukkueet ovat toisilleen hyvin tuttuja jo pelattujen otteluiden myötä, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio toteaa seuran verkkosivuilla.

– Kyllä se ottelu varmasti tulee vanhaa kaavaa noudattamaan ja pienet jutut ratkaisee voittajan. Viime kaudella Ilves on pystynyt ratkaisemaan ottelut voitoksi, niin meidän vuoro on nyt.

Kotijoukkue pääsee paikallisotteluun hyvistä asetelmista. Vaikka luminen kevät on pitkittänyt ulkokentille pääsyä ja kotikentällä on päästy treenaamaan vasta viikko, niin se on toiminut päävalmentajan mukaan hyvin.

– Tämä viikko on päästy ulkona treenaamaan ja totuttelemaan ulkokenttään. Aika jäi kyllä vähän lyhyeksi, mutta se on ihan ok. Meillä on ollut hyvä meininki tällä viikolla ja kyllä kaikesta huomaa, että sarja-avaus kolkuttelee jo oven takana. Valmistautumiset on nyt tehty.

Paitsi valmistavat treenit ovat sujuneet hyvin, niin myös joukkueen terveystilanne on erinomainen. Sairastupa on tällä hetkellä täysin tyhjä ja ainoa poissaolija lauantaina on pelikieltoaan viime kaudelta kärsivä Luiyi de Lucas. Myös maajoukkueen matkassa ollut Logan Rogerson oli perjantain treeneissä mukana ja näin ollen siis lauantaina käytettävissä.

Ilveksen osalta Kaupin pikkupakkasessa haettiin perjantaina päivällä askelmerkit kohdalleen.

– Hienoa, että kausi on viimein alkamassa. Viimeistelytreenit tänään perjantaina eivät sinällään kuitenkaan poikenneet tavanomaisesta valmistautumisesta. Muutama avainasia huomiselle käytiin läpi ja haettiin sopivaa vireystilaa, päävalmentaja Toni Kallio kuvailee.

– Haka puolustaa todella hyvin joukkueena, ja tilanteenvaihdot on se heidän vaarallisin aseensa. Saivat talven aikana hyviä tuloksia omalla pelisysteemillään, joten eiköhän samanlaista ole luvassa. Viimeisin tappiomme heille on tuoreessa muistissa.

Ilves on ollut aktiivinen siirtomarkkinoilla ja haalinut riveihinsä muun muassa Veikkausliigan paluumuuttaja Petteri Pennasen sekä viime kaudella maalikuninkuuden voittaneen Tucon. Korkean profiilin hankinnoista huolimatta peli ei pre-seasonilla ole vielä täysin ollut uomissaan, joten lauantaina jää nähtäväksi, onko kelta-vihreä koneisto saatu viritettyä kuntoon juuri sopivasti sarja-avaukseen.

Ainakaan Tainio ei katsele kevään tuloksia tai esityksiä, sillä sarja-avaus ja derby ovat sellainen yhdistelmä, että muut asiat ratkaisevat.

– Tällaisissa peleissä kaikki voi olla mahdollista. Perusjutut ja erikoistilanteet ovat tärkeässä roolissa Ilvestä vastaan. Myös kaksinkamppailuissa meidän pitää olla parempia.

– Yhtenäinen joukkueen tekeminen on ollut meillä hyvää ja sillä myös lähdetään ratkaisemaan peli huomenna,

Ilveksellä varmoja poissaolijoita kauden avauksesta ovat keskikentän voimanpesät Yusif Moussa ja Tuure Siira, jotka kuntoutuvat loukkaantumisista.

– Meillä oli aiemmin paha sairastelujakso menossa joukkueessa. Kyllähän tässä melkoista palapeliä on saanut koota, kun miettii kuka pelaaja milläkin pelipaikalla pelaa ja kuinka paljon. Alamme kuitenkin palautua, eikä loukkaantumisetkaan ole kovin pahoja. Yusif ja Tuure ovat lähellä sitä, että pääsevät kunnolla treenaamaan joukkueen mukana, Kallio kertoo.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Alakare Mikko
AET 2: Määttänen Janne
4.ET: Leino Mikko


FC Haka-Ilves Tehtaan kentällä lauantaina 2.4. kello 17. Kaikki kauden Veikkausliigaottelusta Ruudusta.

Lähde: FC Hakan ja Ilveksen verkkosivut