AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Haka
5-3-2

21

(2-1)

Yleisöä 1010

Ilves
3-4-3
vko.13 // 2.4.2022

Haka vei Pirkanmaan derbyn (FC Haka - Ilves 2-1)

Haka vei Pirkanmaan derbyn (FC Haka - Ilves 2-1)

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliiga 2022 starttasi todellisella herkkupalalla, kun Ilves saapui Tehtikselle koittamaan valkopaitojen tämän vuoden kunnon.

Haka-luotsi Teemu Tainio lupasi, että tämän kauden derby ei tule jättämään kylmäksi, eikä se toden teolla jättänytkään, sillä koskilaiset nappasivat kauden avauksesta 2-1 -voiton!

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin kunnon maali-iloittelu, kun pallo löysi tiensä Ilveksen verkkoon kahdesti ja kertaalleen myös Hakan maaliin.

Maalinteon aloitti kotijoukkue, kun Lee Erwin pommitti vasemmalta etutolppaan. Hyökkääjän veto kimposi maata pitkin toisella puolella odotelleelle Stavros Zarokostasille, mistä kreikkalainen pääsi täysin rauhassa sijoittamaan uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalin pelikellon näyttäessä 32. minuuttia.

Toisen kerran palloa kaivettiin Ilves -vahti Rasmus Leislahden takaa kahdeksan minuuttia myöhemmin. Pallo kimposi Ilves -puolustuksesta Erwinin jalkaan ja tällä kertaa skotin laukauksessa oli aavistuksen verran enemmän tarkkuutta, kuin ensi kerralla. Ilves -vahdilla ei ollut oikean ristikon kautta maalin menneeseen palloon mitään saumaa.

Jakson kolmas osuma nähtiin vain muutamaa minuuttia ennen taukovihellystä, kun Anthony Herbert pelasi palloa epäonnisesti kädellään. Tuomari Mohammad Al-Emara ei epäröinyt viheltää pilliin ja pallo vietiin pilkulle. Rangaistuspotkua asteli laukomaan Tuomas Ollila, joka sijoitti pallon oikealle, Aatu Hakalan aavistaessa toiseen nurkkaan.

Siinä missä ensimmäisellä jaksolla iloiteltiin maaleilla, niin toisella maalipaikkoja hukattiin urakalla.

Hakan ehkäpä paras paikka toisella jaksolla osui Erwinille, joka pääsi parikymmentä minuuttia ennen loppua läpiajoon. Ilves -vahti Leislahti sai kuitenkin raajansa eteen ja läpi ottelun erittäin pirteästi esiintyneen skotin yritys viuhui tolppaan toistamiseen.

Lopussa kentälle vaihdettu Logan Rogersonin yhteispeli erityisesti Erwinin kanssa toimi mallikkaasti ja uusiseelantilainen pääsi yrittämään kahdesti Leislahtea vastaan, mutta maajoukkuereissusta torstaina palanneen hyökkääjän ruuti oli vielä märkää.

Ilveksen paine kasvoi loppua kohden, mutta Haka -puolustus kesti vyörytyksen ja näin ollen erittäin arvokkaat sekä riemukkaat pisteet jäivät Valkeakoskelle.