AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3

10

(1-0)

Yleisöä 2188

FC Lahti
4-4-2
vko.36 // 11.9.2021

Ilves voittoon, Toni Kalliolle avauspisteet (Ilves - FC Lahti 1-0)

Ilves voittoon, Toni Kalliolle avauspisteet (Ilves - FC Lahti 1-0)

Kuva: Juha Tamminen

Launtai-iltana Toni Kallio sai kotidebyyttinsä Ilveksen päävalmentajana. Ratinan lehtereillä todistettiin tasaista ja hyvävauhtista liigamittelöä. Tuomas Ollilan liigauran avausmaali ja koko joukkueen uhrautuva puolustustyöskentely takasivat kolme pistettä tamperelaisille FC Lahtea vastaan.

Kotijoukkue aloitti ottelun sangen räväkästi. Pallo kävi lahtelaisten maaliviivalla jo ensimmäisellä minuutilla, kun Joona Veteli ja Sylvanus Nimely olivat kärkkäästi ajamassa vitosen alueen lähelle. Jälkimmäinen kuitenkin ennätti paitsioasemaan.

Ilves loi hyviä aihioita, ja katkaisi ansaitusti pitkän kuivan putkensa. Vartin pelin jälkeen keskikentän taistoissa itseään näkyväksi tehnyt Doni Arifi chippasi pallon herkullisesti puolustuslinjan taakse. Nimely olisi päässyt läpiajoon, mutta jäähyväiskauttaan pelaava Kari Arkivuo taklasi hänet kumoon rangaistusalueen rajalla varoituksen arvoisesti. 21-vuotias Tuomas Ollila upotti pallon pilkulta verkkoon ensimmäistä kertaa koko liigaurallaan.

Tupsukorvat hallitsivat peliä ja loivat hyviä paikkoja. Etenkin kärkipelaaja Nimelyä ruokittiin ahkerasti, mutta nuori liberialainen oli ajoittain turhan hätäinen. Sivuverkkoa ja paitsiomaalia lähemmäs hän ei vielä päässyt. Ilveksellä oli kymmenen laukausta avausjaksolla, tuplaten vastustajaa enemmän.

Ilves sai hyvin pidettyä vastustajan poissa vaarallisilta paikoilta. Pelinrakentelu oli vaikeaa ja mustapaitojen etäisyydet keskialueella venyivät pitkiksi. Jakson edetessä "kuhnurit" viljelivät lukuisia keskityksiä boksiin, mutta kissapeto suojeli maaliaan uhrautuvasti.

Tunnin pelin jälkeen kotijoukkue oli muutamaankin otteeseen lähempänä johtonsa tuplaamista, kuin vierasjoukkue tasoitusta. Ylös nousseen toppari Tabi Mangan pusku meni vain muutaman sentin ohi takatolpalta. Maalinedustahässäkät eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta kummassakaan päädyssä.

Hyvästä jalalla pelaamisesta ja reaktiotorjunnoista kehuttu Rasmus Leislahti osoitti, että keskitysten katkaisemiset luonnistuvat myös isoja hyökkääjäkolosseja vastaan. Viimeisillä lisäajan hetkillä oli kuitenkin kapteeni Tatu Miettuselle käydä karmaiseva virhe, kun pudotus Leislahdelle jäi lyhyeksi. Legendaarista ysipaitaa kantava Geoffrey Chinedu ei saanut tilannetta hyödynnettyä vedon karatessa ohi.

Nollapeli takasi Ilvekselle huojentavat kolme pistettä. Toni Kallio pääsi tuulettamaan päävalmentajauransa ensimmäistä voittoa.