AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3

10

(1-0)

Yleisöä 2188

FC Lahti
4-4-2
vko.36 // 10.9.2021

Ennakko: Ilves-FC Lahti

Ennakko: Ilves-FC Lahti

Kuva: Jimi Soinila

Ilves pelasi kotiottelun viimeksi heinäkuussa ja nyt lauantaina, yli kuukauden tauon jälkeen tupsukorvat pääsevät isännöimään FC Lahtea. Ilveksellä on yhä sauma nousta lahtelaisten mukaan ylempään loppusarjaan.

Tänä vuonna joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran jo huhtikuussa harjoitusottelussa. Suomen A-maajoukkueen ryhmään nostettu Jasin Assenhoun laukoi ensimmäisen ja nigerialaishyökkääjä Geoffrey Chinedu toisen lahtelaisosuman.

Myös kesäkuun liigakohtaamisessa "Mustat kuhnurit" olivat parempia. Ilveksen ghanalaislaituri Eric Oteng avasi maalihanat, mutta Assenhoun ja Chinedu olivat jälleen pahanteossa iskemällä tasoituksen ja voittomaalin. Kosovon kansalaisuuden omaava Altin Zeqiri täydensi lisäajalla loppulukemat 3–1.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio muistaa edellisen kohtaamisen Lahden kanssa, silloin apuvalmentajan silmin katsottuna.

– Positiivinen puoli on se, että teimme silloin ensimmäisen maalin. Peli oli meiltä muutenkin hyvää ensimmäisen jakson lopulle asti. Sitten kuitenkin tuli pieni nukahdus, Lahti tasoitti ja meni ohi. Pidetään nyt nolla omassa päässä, niin näyttää paremmalta.

– Treeniviikolla on haettu hyökkäyspeliin lisävivahteita. Meidän pitää olla tehokkaampia peleissä. Harjoitusten perusteella olen luottavainen myös huomisesta pelistä, Kallio kuvailee tuntojaan Ilveksen sivuilla.

FC Lahti kohtasi ennen maajoukkuetaukoa vieraskentällä kovavireisen AC Oulun. Lahtelaiset siirtyivät 1-0-johtoon Macoumba Kandjin maalilla, mutta Oulu tuli tasoihin. Lahti haki ottelusta voittoa ja loi muutaman huippupaikan. Lähimpänä maalia olivat Kari Arkivuo ja Kristian Yli-Hietanen. Pisteet kuitenkin tasattiin.

Viidentenä liigassa oleva Lahti lähtee taistelemaan Tampereelle kynsin ja hampain pisteistä ja paikasta ylempään loppusarjaan. Kokoonpanosta ovat varmasti sivussa Viljami Isotalo, pelikieltoinen Eemeli Virta ja Togosta Suomeen matkalla oleva Henri Eninful. Joukkueen päävalmentaja Ilir Zeneli tiedostaa, että lauantaina pelataan isoista pisteistä.

– Joukkueessa on hyvät fiilikset ja pääsemme takaisin asiaan. Joukkue on saanut levätä ja meillä on ollut hieman aikaa päivittää meidän omaa pelaamistamme. Tosin niin on ollut myös vastustajallakin. Ottelu on erittäin tärkeä molemmille, joten se varmasti näkyy pelissä, Zeneli alustaa.

Mustat Kuhnurit ovat pelanneet peräti seitsemän tasapeliä, eniten koko sarjassa. Tasainen kamppailu on odotettavissa nytkin.

– Lahdessa riittää kokemusta. Juoksuvoimaa ylhäällä ja kokoa puolustuksessa. He ovat mitelleet oikeastaan kaikkia sarjan joukkueita vastaan tiukkoja pelejä. Yhden maalin eroja suuntaan tai toiseen, ja monesti ovat olleet niskan päällä lopulta. Vaarallinen vastustaja.

Ilveksen varmojen poissaolijoiden listalla jatkaa Kalle Katz, jota on kiusannut pitkäaikainen sairastelu.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Nykänen Sami
AET 2: Millner Max
4.ET: Manninen Joona

Ilves-FC Lahti Ratinan stadionilla lauantaina 11.9. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: Ilveksen verkkosivut, FC Lahden verkkosivut