AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KTP
4-3-3

13

(0-1)

Yleisöä 1056

FC Inter
3-4-3
vko.35 // 30.8.2021

Ennakko: KTP-FC Inter

Ennakko: KTP-FC Inter

Kuva: Mikko Mäkelä

FC Inter pääsee vihdoin kohtaamaan KTP:n, kun se matkaa kotkalaisten vieraaksi tiistaina. Ottelu pelataan muutama päivä myöhemmin alkuperäiseen ottelupäivään nähden, koska kotijoukkue oli vielä lauantaihin asti koronakaranteenissa.

Inter haluaa pysyä voittokannassa kiinni. Viime kierroksella sinimustat päihitti Ilveksen Veritas Stadionin nurmella maalein 2-0. Joukkue pelasi ehjän ottelun, minkä päälle on hyvä rakentaa. Etenkin puolustuspelaaminen oli kunnossa, sillä tamperelaisryhmä ei saanut ainuttakaan vaarallista maalipaikkaa. Inter itse pääsi varsin hyvin maalipaikkoihin Petteri Forsellin johdolla, joka rakenteli Timo Furuholmin ja Benjamin Källmanin osumat.

Kevätkierroksella Interin ja KTP:n kohtaaminen päättyi Turussa lukemin 2-1. Sinumustien maalit silloin iskivät Källman ja Matias Ojala. Tuolloin ottelu oli tunnin ajan täysin kontrollissa, kunnes Juuso Hämäläisen ulosajo hankaloitti peliä. Toppari huilaa tällä kertaa alusta asti KTP-ottelun, sillä hän on sivussa varoitustilin täyttymisen vuoksi.

KTP ei ole pystynyt viime aikoina täysiä pistepotteja ottamaan. Joukkueen edellinen ja ainoa voitto liigassa on toukokuun toiselta viikolta, jolloin se kaatoi Hakan vieraissa 0-3. Edellisestä kymmenestä ottelusta KTP on hävinnyt kuusi ja pelannut neljästi tasan, minkä myötä se löytyy sarjan hänniltä. Veikkausliigassa ei tänä päivänä kuitenkaan helppoja pelejä ole, ja etenkin kiivaan kotkalaisyleisön edessä Interin pitää pelata tarkasti.

Interin päävalmentaja José Riveiro ennakoi haastavaa tiistai-iltaa.

– KTP on tällä hetkellä hyvä joukkue ilman hyviä tuloksia. Heillä on nyt enemmän hyökkäysvoimaa kuin alkukaudesta ja mielestäni paljon taitoa suunnanmuutospelaamiseen. Heillä on nyt selvät aikeet joka puolella kenttää. Uudet ideat ja uudet pelaajat ovat muuttaneet joukkueen ilmettä, Riveiro toteaa.

Tiistain pelin kotijoukkue pääsee aloittamaan melko terveenä. Varmasti poissa ovat David Ramadingaye, jolla on pelikielto sekä Matias Tamminen, joka Interin kirjoilla olevana pelaajana ei voi pelata isäntäänsä vastaan.

Veikkaisliigan säännön mukaan puolet joukkueeseen nimetyistä tulee olla Suomessa kasvaneita pelaajia, ja neljän pitää käydä kentällä.

– Tämä asettaa meille myös haasteita. Muun muassa Rico Finnäs lasketaan tämän mukaan ulkomaalaiskiintiöön, kertoo joukkueenjohtaja Esa Vilkki.

– Toistakymmentä peliä on vielä jäljellä ja paljon pisteitä jaossa, joten voidaan kyllä sanoa, että säilymisen suhteenkin kaikki on omissa käsissä. Kohtaamme Maarianhaminankin vielä kahdesti, Vilkki huomauttaa.

Espanajalaisvelhon mielestä valmistautuminen KTP-otteluun ei ollut otollisin, vaikka ekstrapäiviä siunaantui ottelusiirron myötä.

– Emme tykkää muutoksista, mutta meidän pitää hyväksyä ne. Oli vaikea harjoitella seitsemän päivää niin, ettei tiedä ottelupäivää. Käytimme sen ajan tietenkin silti pelimme kehittämiseen.

Riveiro myöntää, että voitto Ilveksestä toi virtaa tekemiseen.

– Voitto vaikuttaa aina mielialaan, ei epäilystäkään. Se mitä meidän täytyy nyt ymmärtää, on se, että Kotka tulee olemaan todella vaikea paikka voittaa. Meidän pitää suoriutua vähintään yhtä hyvin kuin viime ottelussa. Se on avainasia loppukauden tavoitteidemme kannalta, Riveiro kiteyttää.

Erotuomari: Hämäläinen Oskari
AET 1: Nykänen Sami
AET 2: Valjakka Turkka
4.ET: Veini Turo

KTP-FC Inter Arto Tolsa Areenalla tiistaina 31.8. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: KTP:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut