AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
3-5-2

20

(0-0)

Yleisöä 1773

Ilves
4-5-1
vko.33 // 20.8.2021

Ennakko: FC Inter - Ilves

Ennakko: FC Inter - Ilves

Kuva: Juha Tamminen

FC Inter isännöi lauantaina Veritas Stadionilla Ilvestä, joka on uuden ajanjakson edessä Toni Kallion tartuttua päävalmentajan tehtäviin Jarkko Wissin jälkeen.

Inter hävisi Ilvekselle kesäkuussa Ratinassa maalein 2-1. Tuolloin ottelun käännekohta nähtiin ensimmäisen puoliajan lopulla. Turkulaisilla oli mahdollisuus siirtyä 0-2-vierasjohtoon, mutta läpiajo hukattiin. Ilves iski seuraavasta hyökkäyksestä pelin tasoihin ja käänsi lopulta pelin. Tuon tappion jälkeen Inter on onnistunut voittamaan vain yhden ottelun. Nyt kurssia lähdetään kääntämään, jotta asetelmat mitalitaistossa eivät hankaloidu liikaa.

Ottelussa kohtaavat kaksi joukkuetta, joiden vire ei ole ollut paras mahdollinen viime peleissä. Inter-puolustaja Martti Haukioja uskoo, että sinimustien peli-ilme on silti kohdillaan.

– Itseluottamus ei ole missään kohtaa hävinnyt. Jossain kohtaa sitä on epäillyt, mutta se ei ole ikinä hävinnyt.

– Nyt se peli-identiteetti on alkanut löytymään. Vielä siinä on pieniä hiottavia asioita, joita en tässä paljasta Ilvekselle, mutta tietyt kuviot ovat tulleet Oulu-pelin jälkeen vielä selvemmin esille, loukkaantumiset selättänyt Haukioja pyörittelee.

Ilveksen uudella päävalmentajalla Toni Kaliolla on mielessään kehityskohteita joukkueelle, mutta toisaalta pyörää ei kannata keksiä uudelleen. Tulos tulee nöyrän työn kautta.

– Minulla on nyt kaksi päätavoitetta. Ensimmäisenä fokus on lauantain pelissä ja loppukaudessa. Tässä ei kauheasti ehdi mitään suuria linjoja vetämään uusiksi. Toinen juttu on pidemmän aikavälin muutos.

– Oma ajatukseni on vauhdikas ja rohkea joukkue. Haluan saman kovan vaatimustason jokapäiväiseen työhön, kuin ennenkin. Samalla ilmapiirin pitää myös olla hyvä ja kannustava.

Lauantaina vastaan asettuu tuttu seura siinäkin mielessä, että Kallio pelasi kauden 2011 Turun sinimustissa.

– On vaikea sanoa Interin puolesta, että miten seura on muuttunut kymmenen vuoden takaisesta. Onhan siellä omistajan tuella talous ollut vankka pitkään. Taitavia pelaajia ovat pystyneet hankkia, ja vaarallinen vastus on edessä nytkin.

– Paljon juoksuvoimaa ja vahvaa boksipelaamista, he prässäävät suht aktiivisesti. Meidän pelissä keskitysten blokkaaminen on avainasemassa puolustussuuntaan. Inter on viime peleissään dominoinut pallollista peliä, vaikka voittoja ei ole tullut. Heillä on vahva pallonhallinta, mutta sitäkin voi horjuttaa, Kallio päättää.

Loukkaantumisten ja pelikieltojen suhteen Interin tilanne on helpottumaan päin, joten jalkeille saadaan iskukykyinen ryhmä. Myös Petteri Forsellin kansainväliset siirtopaperit on saatu kuntoon, joten debyyttiä voidaan odottaa kotiyleisön edessä.

Pelaajarintamalla Ilveksellä on niin ikään muutoksia. Uudet vahvistukset toppari Tabi Manga ja hyökkääjä Sylvanus Nimely ovat pelikelpoisia lauantaina. Ilveksen junioreista ponnistanut hyökkääjä Eetu Mömmö puolestaan siirtyy Italian Serie B:ssä pelaavan U.S. Leccen organisaatioon. Keltavihreiden sairastuvalla on ainoastaan toppari Kalle Katz. Keskikenttäpelaaja Doni Arifi on pelikiellossa varoitustilin täytyttyä.

Erotuomari Järvinen Jari
AET 1 Lamppu Mika
AET 2 Hyöty Eerik
4.ET Makkonen Aleksi

FC Inter- Ilves Veritas Stadionilla lauantaina 21.8. kello 15.00.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Interin verkkosivut, Ilveksen verkkosivut