AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.33 // 21.8.2021

"Nopeasti ja yllättäenkin on kaikki tällä viikolla mennyt" - Toni Kalliolla edessä päävalmentajadebyytti

"Nopeasti ja yllättäenkin on kaikki tällä viikolla mennyt" - Toni Kalliolla edessä päävalmentajadebyytti

Ilves on uudessa komennossa Turussa lauantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves kohtaa lauantaina FC Interin uudessa komennossa, kun Toni Kallio on ensi kertaa penkin päässä päävalmentajana Jarkko Wissin seuraajana.

TPV:ssä jalkapallo-oppinsa ammentanut Toni Kallio kiersi pelaajaurallaan monet maailman kolkat, aina Englannin Valioliigasta suomalaisittain eksoottiseen Thaimaahan. Takaisin Tampereelle Kallio palasi kausiksi 2012-13, kun päälle puettiin keltavihreä peliasu. Kaudeksi 2014 hän laittoi nappulakengät naulaan ja liittyi Ilveksen valmennustiimiin.

43-vuotias "Köpi" on pitkällä urallaan tottunut siihen, että valmentajan paikka on joskus tuulinen.

– Nopeasti ja yllättäenkin on kaikki tällä viikolla mennyt. Kyllähän tietysti valmentajavaihdoksia näki jo pelaajana muutamia. Pahimmillaan parikin kertaa kuukauden sisään, Kallio muistelee.

– Valmennuskursseilla muistan kerrottaneen, että jääkiekon puolella ei ole koskaan ollut A-maajoukkueessa valmentajaa, joka ei olisi saanut potkuja mistään. Esimerkiksi Valioliigassa managerien erottaminen on suurta vedonlyöntibisnestä. Irtisanominen ei automaattisesti määrittele valmentajan ammattitaitoa, Kallio painottaa.

Edustusjoukkueeseen nostettu 47-vuotias Joni Lehtonen on pitkän linjan futisammattilainen ja Ilveksen oma kasvatti.

– Jonilla on myös kokemusta pelaajana, hän ymmärtää sen ajatusmaailman. Haluamme osallistaa pelaajia. Jonilla on lisäksi erittäin hyvä osaaminen fyysiseen harjoitteluun. Yhdessä Helin [Rekimies] kanssa sitäkin puolta voidaan viedä eteenpäin tulevina vuosina. Fyysisen rasituksen hallinta ja optimointi avaa myös uusia mahdollisuuksia taktiikassa, Kallio pohtii.

FC Inter- Ilves Veritas Stadionilla lauantaina 21.8. kello 15.00.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lisää uutisia