AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
3-4-3

15

(1-0)

Yleisöä 1189

KuPS
3-4-3
vko.33 // 21.8.2021

Ennakko: HIFK - KuPS

Ennakko: HIFK - KuPS

Kuva: Niklas Günsberg

HIFK nähdään pitkästä aikaa tositoimissa sunnuntaina, kun joukkue isännöi KuPS:aa Bolt Arenalla.

HIFK:n edellisestä Veikkausliigaottelusta on ehtinyt kulua jo lähes täyden kuukauden päivät. Joukkue kohtasi KTP:n Bolt Arenalla 23. heinäkuuta 2-2-tasapeliin päättyneessä ottelussa. Sen jälkeen HIFK on joutunut kamppailemaan karanteenimääräysten kanssa: ensin siirtyivät vierasottelu FC Hakaa vastaan sekä kotiottelu SJK:ta vastaan, ja myöhemmin myös viime lauantaille merkitylle vieraspelille Ilvestä vastaan jouduttiin etsimään toinen ajankohta uuden karanteenikierroksen takia.

Tämän viikon alussa HIFK pääsi jälleen palaamaan harjoituskentille yhdessä koko ryhmän kanssa. Sen ensimmäinen vastus pitkän pelitauon jälkeen tulee heti sarjan kovimmasta päästä, kun Veikkausliigan sarjataulukossa parhaillaan toisena oleva KuPS saapuu vierailulle Helsinkiin.

Helsingissä pelatut ottelut ovat kuitenkin viime aikoina tulleet varsin tutuiksi kuopiolaisjoukkueelle, sillä niitä on sen otteluohjelmassa peräti neljä kappaletta elokuussa. KuPS on pelannut kaksi edellistä Konferenssiliigan karsinta- ja play-offs-kierrosten kotiotteluaan Helsingin Olympiastadionilla. Joukkueen on lisäksi määrä pelata Veikkausliigaa Helsingissä myös ensi viikon sunnuntaina HJK:n vieraana.

HIFK:n joukkue odottaa paluuta pelikentille kuin kuuta nousevaa karanteenijaksojen jälkeen:

– Tämä on ollut haastavaa aikaa, etenkin henkisellä puolella. Olimme ehtineet valmistautua jo kahteen eri otteluun, jotka sitten viikkojen loppupuolella jouduttiin siirtämään koronatapausten takia. Tilanne ei ole ollut helppo, mutta olemme fyysisesti hyvin valmistautuneita sunnuntain ottelua varten.

- Meidän halu päästä jälleen pelaamaan on suuri ja sen pitää näkyä sunnuntaina heti ensimmäisestä minuutista lähtien, HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez sanoo.

Kuopiolaiset ovat pitäneet majaansa Helsingissä keskiviikosta lähtien. Joukkue matkusti Helsinkiin keskiviikkona ja torstaina joukkue pelasi tappiollisen ottelun Konferenssiliigan playoff-kierroksella Union Berliniä vastaan Helsingin Olympiastadionilla. Joukkue on valmistautunut rauhassa sunnuntain HIFK-otteluun pääkaupunkiseudulla.

KuPS:n päävalmentajan Simo Valakarin mukaan joukkueen isoin työmaa torstain 0-4 tappiosta on ollut henkisen puolen palautuminen.

- Kaikki tietävät, että meillä on iso pettymys euro-ottelusta alla. Tuosta pettymyksestä palautuminen henkisesti on ollut tärkein juttumme tähän HIFK-peliin. Olemme onnistuneet käsittelemään torstain ottelun ja nyt olemme valmiina kohtaamaan HIFK:n, Valakari luotaa.

HIFK:n puolella odotetaan edelleen innolla hyökkääjä Kei Kamaran debyyttiä Veikkausliigassa. Hänet oli merkitty kokoonpanoon vaihtopelaajan roolissa jo FC Hakaa vastaan heinäkuun lopulla, mutta HIFK:n kahden karanteenijakson ja kolmen siirretyn ottelun myötä 36-vuotiaan Kamaran ensiesiintymistä Veikkausliigassa odotetaan yhä. Gómezin mukaan odotus on kuitenkin pikku hiljaa päättymässä.

– Kei on kaikesta huolimatta sopeutunut hyvin joukkueeseen. Hyvät pelaajat pääsevät nopeasti mukaan uuteen ryhmään. Hän on valmiina ja pääsee toivon mukaan tekemään debyyttinsä sunnuntaina, Gómez toteaa.

Erotuomari Reitala Oliver
AET 1 Leppänen Veli-Matti
AET 2 Alakare Mikko
4.ET Vuorinen Juuso

HIFK - KuPS Bolt Arenalla sunnuntaina 22.8. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: HIFK:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut