AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-3-3

01

(0-1)

Yleisöä 1494

AC Oulu
4-3-3
vko.33 // 19.8.2021

Ennakko: FC Haka - AC Oulu

Ennakko: FC Haka - AC Oulu

Kuva: Juha Tamminen

Perjantaina nähdään yksi kauden tärkeimmistä otteluista, kun FC Hakan vieraaksi saapuu sarjan häntäpäässä myös majaileva AC Oulu.

Valkopaitojen peli on viimeisen kuukauden aikana kehittynyt huimasti, ja nyt kun kahdessa viime pelissä on onnistuttu maalinteossa, niin myös pisteitä on alkanut tippumaan.

Teemu Tainio kertoi jo heinäkuun puolella, että vaatimustasoa on nostettu ja se todellakin näkyy valkopaitojen pelissä. Joukkuepelaaminen on kurinalaista, eikä helppoja virheitä ole enää tullut. Kun samaan aikaan aktiivinen prässipelaaminen tuottaa tulosta, niin voidaan sanoa, että nyky-Hakan otteita on ilo seurata.

Yksi mielenkiintoinen näkökulma tuleviin otteluihin on myös kesän siirtoikkunassa hankittujen Donaldo Ackan, sekä Logan Rogersonin roolit joukkueessa. On selvää, että Rogersonilta kaivataan tehoja hyökkäyspäässä, mutta mikä on keskikentälle hankitun Ackan rooli.

Rogerson pääsi jo debyyttinsä Lahdessa viime perjantaina tekemään, mutta Donaldoa ei tuolloin vielä kokoonpanossa nähty, eikä tulla näkemään vielä tulevanakaan perjantaina. Albanialainen on pelannut viimeksi toukokuussa, joten miehen pelikunto ei ole vielä toivotulla tasolla.

Ackan lisäksi Hakalta on sivussa pelikiellossa oleva Maximus Tainio, sekä lievästä loukkaantumisesta kärsivä Salomo Ojala.

Päävalmentaja Teemu Tainio tuo esiin, että joukkue haluaa ehdottomasti jatkaa voittojen tiellä.

– Haluan nähdä Hakalta joukkueen, joka ottaa pelin haltuun ja näyttää, että se ilme mitä on ollut viime peleissä jatkuu.

Jos on Hakan peli ollut viime aikoina kunnossa, on sitä myös perjantain vastustajan peli. Oululaiset ovat voittaneet viimeiset kaksi ottelua täsmälleen samoin tuloksin, kuin Hakakin. Ensin IFK Mariehamn kaatui 1-0 ja perään Inter sai kokea Oulun vahvemmaksi maalein 2-0.

- Totta kai kaksi voittoa on sarjataulukossa auttanut ja tuonut vähän rentoutta harjoituksiin. Yleensä kun voittaa pelejä, niin kaikki helpottuu.

- Haka on ollut vähän samassa kuin mekin, mutta heilläkin on nyt kaksi voittoa putkeen, joten varmasti kova peli on tulossa, AC Oulun apuvalmentaja Teemu Tavikainen miettii.

Isoa osaa "laivastonsinisten" kurssin kääntymisessä näyttelee kesän siirtoikkuna, missä joukkuetta vahvistettiin viidellä uudella pelaajalla: Dennis Salanovic, Magnus Breitenmoser, Lucky Opara, Sergei Eremenko ja Usman Sale. Viidessä ottelussa hyökkääjä Salanovic on viimeistellyt kolme osumaa, keskikentän Sale yhden ja puolustaja Opara kaksi. On selvää, että ennen siirtoikkunaa 11 ottelussa kahdeksan maalia tehneelle joukkueelle tällä on ollut järisyttävän suuri vaikutus.

Myös Tainio allekirjoittaa hankintojen merkityksen.

– Ovat saanet kyllä hyviä tuloksia viime aikoina. Katselin just aamulla sen Oulu – Inter -pelin ja kyllähän siinä Interilläkin oli omat hetkensä, mutta niin ne vain raapi voiton.

– Ovat näkyneet löytäneen hyviä hankintoja joukkueeseen ja molemmat ollaan kahden pelin voittoputkessa, niin perjantaina tulee hyvä vääntö. Kotona kun pelataan, niin halutaan ehdottomasti voittaa Oulu!

AC Oulun kokoonpanosta on varmuudella edelleen sivussa Jarkko hurme.

Erotuomari Al-Emara Mohammad
AET 1 Honkanen Jukka
AET 2 Silén Eetu
4.ET Mäkinen Kalle

FC Haka - AC Oulu Tehtaan kentällä perjantaina 20.8. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Hakan verkkosivut, ACO TV