AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3

10

(0-0)

Yleisöä 3191

HIFK
3-4-3
vko.37 // 13.9.2021

Ennakko: Ilves-HIFK

Ennakko: Ilves-HIFK

Kuva: Niklas Günsberg

Ilves isännöi 90-vuotisjuhlaottelussaan tiistaina HIFK:ta ja juhlan lisäksi jaossa ovat molemmille arvokkaat pisteet.

Tällä hetkellä kissapeto on sarjassa kahdeksantena 23 pisteellä. Ennakkoasetelmissa sarjavitonen HIFK on sangen tasavahva vastustaja. Joaquin Gómezin suojatit ovat yllättäneet monet Veikkausliigan seuraajat positiivisesti.

– He ovat hyvässä formissa. Voittoputki päällä ja sieltä tulee kyllä kova haaste meille. Olen kuitenkin luottavainen. Loppujen lopuksi HIFK:llä on aika suoraviivaista peliä, ja ainakin Lahtea vastaan saimme puolustettua nopeat hyökkäykset pois, Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio kertoo.

Viime lauantaina tamperelaiset tosiaankin katkaisivat kolmen ottelun tappioputkensa. FC Lahti jäi tyhjin käsin, kun Tuomas Ollila laukoi pilkulta liigauransa avausmaalin ja Rasmus Leislahti puolestaan piti nollat. Koko joukkue pisti kroppaa likoon.

– Meillä oli todellinen halu taistella voitto. Saimme varsinkin ekalla jaksolla toteutettua niitä juttuja, joita kävimme harjoitusviikolla läpi. Saimme palloja maalintekoalueille ja muutamia hyviä laukauksia. Pilkkuun ja maaliin johtanut tilanne oli myös harjoittelun tulosta, Kallio kuvailee.

– Meidän pitää vielä parantaa niiden hetkien havaitsemista, kun täytyy pitää palloa. Peliä voi suoraviivaistaa, mutta ei pidä väkisin mennä päättämään hyökkäystä, ellei ole selkeää paikkaa. Rytmin saaminen on seuraava askel.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen käytiin sarjan kolmannella kierroksella Helsingissä. Silloin pisteet tasattiin 1-1. HIFK:n maalin teki Sakari Tukiainen, kun taas vierasjoukkueen täysosuma oli kapteeni Tatu Miettusen käsialaa.

HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez haluaa Ilvestä vastaan nähdä joukkueeltaan samoja elementtejä, jotka toivat kolme pistettä lauantaina AC Oulua vastaan:

– Onhan se tietysti hieman hankalaa pelata kolmen-neljän päivän välein, mutta olemme valmiina. Meidän täytyy pitää huolta siitä, ettei lauantain ottelun heikko alku toistu tällä kertaa. Jos sen sijaan pystymme pelaamaan samalla tasolla kuin mitä pelattiin suurimman osan pelistä lauantaina, olemme todella vahvoilla.

Otteluruuhkan tiivistyessä lähiaikoina saattaa myös olla odotettavissa jonkin verran rotaatiota avauskokoonpanoon. Gómezin mukaan tärkeintä on löytää sopiva tasapaino mahdollisten muutosten ja hyvän vireen ylläpitämisen välillä.

– Olemme löytäneet hyvän sekoituksen avaukseen, mutta uskon, että kuun loppuun mennessä kaikki muutkin ovat saaneet peliaikaa.

- Tätä viestiä olemme myös pitäneet esillä joukkueen sisällä. Kaikkien on oltava valmiina tositoimiin jos kutsu käy. Viime pelissä esimerkiksi "Mosku" (Mosawer Ahadi) tuli hienosti kentälle heti viiden minuutin jälkeen. Se on juuri sitä asennetta, jota meiltä kaikilta täytyy löytyä, hän totesi.

Ilveksen sairaslistalla on pari lievistä kolhuista kärsivää pelaajaa, mutta ainoa pitkäaikaispotilas on Kalle Katz.

Erotuomari: Hämäläinen Oskari
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Kemppinen Antti
4.ET: Mainz Jonathan

Ilves-FC Lahti Ratinan stadionilla tiistaina 14.9. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: Ilveksen verkkosivut, HIFK:n verkkosivut