AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.37 // 13.9.2021

"Hieno tapahtuma on luvassa" - Ilveksen 90-vuotisjuhlaottelu tiistaina

"Hieno tapahtuma on luvassa" - Ilveksen 90-vuotisjuhlaottelu tiistaina

Kuva: Juha Tamminen

Ilves täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 90 vuotta. Juhlaottelussaan tiistaina kissapeto kohtaa toisen perinteikkään monilajiseuran HIFK:n.

HIFK:n piti saapua Ratinaan jo elokuussa, mutta ottelu siirrettiin tuolloin helsinkiläisten karanteenin takia.

Keltavihreistä väreistään tunnetut tupsukorvat kantavat lauantaina yllään erityisesti tätä tilaisuutta varten räätälöityä peliasua. Mustavihreä ja pystyraitainen pelipaita tekee kunniaa Ilveksen perustamisvuonna käytössä olleelle väritykselle. Vastaavalla asulla Ilves pelasi seurahistorian ensimmäisen ottelunsa 7.5.1931 Tampereen Palloilijoita vastaan.

– Kunnioitettava ikä ollaan saavutettu, ja hieno tapahtuma on luvassa. Juhlaottelussa meidän tehtävä on omalta osaltamme tarjota viihdettä, mutta samalla keskittyä ennen kaikkea kolmen pisteen hankkimiseen, päävalmentaja Toni Kallio muistuttaa.

Kallio liittyi Ilveksen riveihin jo kymmenisen vuotta takaperin, alun perin pelaajaksi. Kaudella 2012 "Köpi" oli nostamassa seuraa Kakkosesta Ykköseen ja pari vuotta myöhemmin pääsarjaan.

– Hyviä Ilves-muistoja on paljon. Niitä on vaikea eritellä, mutta tietysti nousujuhlat olivat hienoja hetkiä, Tampereella syntynyt Kallio kertaa.

– Mieleen on vahvasti jäänyt esimerkiksi se, kun viimeisillä kierroksella Ykkösessä alkoi olla huhua, että liigapaikka voisi avautua useammallekin joukkueelle. Viikinkejä vastaan viimeisessä pelissä piti takoa niitä maaleja ihan hulluna, että saataisiin maaliero paremmaksi. Lopulta se ratkaisi meille niin sanotun kabinettinousun.

Ilves voitti tuolloin lokakuussa FC Viikingit 10–0. Lähes seitsemän vuotta myöhemmin liigataival jatkuu ja 90-vuotisjuhlaottelu on arvokas virstanpylväs.

Lisää uutisia