AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
3-4-3

22

(2-1)

Yleisöä 1821

FC Lahti
4-3-3
vko.31 // 7.8.2021

Ennakko: KuPS - FC Lahti

Ennakko: KuPS - FC Lahti

Kovassa vireessä olevat KuPS ja FC Lahti kohtaavat sunnuntaina Väre Areenalla kärkipään taistelussa.

Viimeksi toukokuussa hävinnyt FC Lahti on pelannut loistavan kesän. Tappioton putki kasvoi jälleen viime viikon perjantaina, kun lahtelaisryhmä kaatoi KTP:n tyylikkäästi 3-0. Topparin paikalla tuurannut Eemeli Virta aloitti maalinteon komealla soolosuorituksellaan. Chinedu Geoffrey jatkoi ja Pyry Lampinen naulasi lahtelaisvoiton. Tappiottomien otteluiden saldo on nyt jo 11.

Lahden heinäkuun otteet poikivat myös valintoja kuukauden joukkueeseen. Heinäkuun valmentajaksi valittiin Ilir Zeneli ja kenttäpelaajista kunnian saivat Virran lisäksi Kari Arkivuo, Javi Hervás ja Macoumba Kandji.

Nyt lahtelaisilla on vastassa seitsemän ottelun voittoputkessa ja eurokentillä vahvasti esiintynyt KuPS. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zenelin mukaan ottelusta on tulossa kova, eikä missään nimessä helppo.

– On kiva päästä Kuopioon vieraaksi. KuPS on erittäin vahva joukkue vahvoilla yksilöillä, mutta olemme saaneet pelikielloista muutaman pelaajan takaisin. Lähdemme parantamaan viime pelistä pieniä juttuja. Uskon, että pelistä tulee kova ja se ei tule olemaan helppo, mutta uskon, että olemme valmiita niin joukkueena kuin yksilötasollakin kohtaamaan KuPS:n, Zeneli ennakoi.

Kuopion Palloseuralle otteluruuhkan tuomat kiireet ovat luonnollista ja positiivista jatkumoa komeasti sujuneista euro-otteluista. Joukkueen suurin huomio torstaisen FC Astana-ottelun jälkeen on ollut laadukkaassa palautumisessa, mutta päävalmentaja Simo Valakari luottaa joukkueensa olevan jokaisella osa-alueella valmis kohtaamaan kovavireisen FC Lahden.

- On ihan luonnollista, että kun pelejä tulee näin nopealla aikataululla, niin valmistautuminen on erilaista. Meidän pitää palautua erittäin hyvin ja olla äärimmäisen täsmällisiä siinä, mitä teemme harjoituskentällä. Aikaa on rajallisesti ja meidän täytyy käyttää se tehokkaasti.

- Siitäkin huolimatta meillä on valmistautumisessa ja analysoimisessa ihan samat rutiinit, kuin ennen jokaista liigapeliä, Valakari kertoo.

Sunnuntain otteluun FC Lahden valmennustiimi saa jälleen käyttöönsä pelikieltonsa kärsineet Timi Lahden ja Macoumba Kandjin. Lisäksi tuorein sopimuspelaaja Riyad El Alami on valmennusjohdon käytettävissä. Varmasti ottelu jää välistä Viljami Isotalolta, Jean-Christophe Coubronnelta ja Altin Zeqiriltä.

KuPS - FC Lahti Väre Areenalla sunnuntaina 8.8. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: KuPS:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut