AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 8.8.2021

"Kaikki odottavat meiltä välipeliä" - Valakari vakuuttaa KuPS:n olevan valmis FC Lahtea vastaan

"Kaikki odottavat meiltä välipeliä" - Valakari vakuuttaa KuPS:n olevan valmis FC Lahtea vastaan

KuPS on FC Lahden tapaan vahvassa vireessä. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Tiukasti jatkopaikoista eurokentillä taisteleva KuPS kohtaa sunnuntaina Veikkausliigaottelussa vahvavireisen FC Lahden.

Vierasjoukkue FC Lahtea KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari luonnehtii vahvaksi ja aggressiiviseksi joukkueeksi, jonka vahvuudet ja heikkoudet tiedostetaan KuPS:n kopissa.

- Lahti on hyvä joukkue, sen näkee jo sarjataulukkoa katsomalla. Heidän pelaamisessaan on selkeää toisteisuutta, eikä joukkue kumartele myöskään yksilötasolla. Saamme vastaamme aggressiivisesti eteenpäin puolustavan joukkueen ja pallollisen pelaamisemme on pakko olla laadukasta, tai muuten joudumme vaikeuksiin.

- Tiedostamme myös omat iskun paikkamme Lahtea vastaan, mutta kaikki lähtee omasta hyvästä peruspelaamisesta ja korkean perustason ylläpitämisestä, päävalmentaja arvioi tulevaa ottelua.

Kovassa vireessä niin kotimaan kuin myös Euroopan kentillä liitävän joukkueen luotsi kertoo myös, että kovan suoritustason ylläpitäminen ei tule ilmaiseksi, vaan se vaatii joka päivä raakaa ja kovaa työntekoa koko joukkueelta.

- Nämä ovat oikeastaan niitä pelejä, joista nautin kaikista eniten. Kaikki odottavat meiltä välipeliä ja vastustaja varmasti haistaa veren, mutta me tiedostamme tilanteen ja tiedämme, että meidän on oltava ottelussa parhaimmillamme. Mitään tekosyitä meillä ei ole europelienkään välissä ja työnteon määrässä emme häviä kenellekään, Valakari summaa.

Lisää uutisia