AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KTP
4-3-3

01

(0-1)

Yleisöä 1520

HJK
4-3-3
vko.31 // 6.8.2021

Ennakko: KTP-HJK

Ennakko: KTP-HJK

Kuva: Mikko Mäkelä

KTP ja HJK iskevät lauantaina yhteen Arto Tolsa Areenalla. Ottelu alkaa kello 18.30.

HJK:n johto Veikkausliigan kärjessä on hieman kaventunut europelikiireiden keskellä. Tappio Oulussa ja tasapeli SJK:ta vastaan nostaakin KTP-ottelun merkitystä entisestään.

Veikkausliigaa seitsemän pisteen turvin ottelun vähemmän pelanneeseen KuPS:aan johtava HJK lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina ja puhtaasti voitto ainoana tavoitteenaan. Suomen mestaruuden uusiminen on HJK:lle yksi kauden tärkeimmistä tavoitteista – ilman menestystä Suomessa ei eurocupeihinkaan ole asiaa.

Kotkalaisetkin ovat mukana tosissaan, siitä merkkinä uusien vahvistusten invaasio viime viikkojen aikana. KTP ei ole mikään läpihuutojuttu, varsinkaan kotonaan. Joukkue taistelee sarjapaikastaan kynsin ja hampain, ja on aiemminkin aiheuttanut Klubille harmaita hiuksia, jopa mestaruuden menetyksen kotiareenallaan.

KTP on pestannut joukkueeseensa toistaiseksi viisi uutta pelaajaa sen jälkeen, kun jalkapallon Veikkausliigan siirtoikkuna avautui heinäkuun 13. päivänä. Pelimiehistä kolme – Diawandou Diagne, Rico Finnäs ja Ian Garrett – ovat puolustajia ja Juan Esnáider sekä Erikson Carlos hyökkääjiä. KTP:n uusimpia vahvistuksia on HJK:sta siirtynyt Finnäs, joka saa olla mukana pelissä, sillä hänen siirtonsa HJK:sta KTP:hin oli lopullinen, eikä siihen liity mitään lainamiehen rajoitteita.

– Minulla on asunto Helsingissäkin, ja kaikki klubilaiset ovat kavereitani, mutta sillä ei ole nyt merkitystä. Lauantaina mennään sen seuran ehdoilla, kenen "leipää syöt", Rico Finnäs vakuuttaa.

Satamakaupungin edustajilla on kuitenkin ollut vaikeuksia pitkin kautta pysyä muiden tahdissa. 14 liigaottelusta kasassa on kahdeksan pistettä ja sijoitus tällä hetkellä 11. Päällä on jo 11 peräkkäisen voitottoman ottelun putki, ja kauden ainoa voittokin täyttää pian kolme kuukautta.

Loppukauden tavoitteeksi onkin asetettu selkeästi sarjapaikan säilyttäminen, ja sitä varten joukkue on vahvistanut rivejään kesän aikana jo neljällä uudella pelaajalla, ja joukkueen komennuksestakin vastaa uudet miehet.

KTP:n kokoonpanosta ovat sivussa ainakin Ingo van Weert ja mahdollisesti myös Matias Lindfors, Aleksi Tarvonen, Ian Garrett ja Anton Eerola.

– Meillä on kotiyleisön tuki takanamme ja kunnianhimoa kukistaa sarjajohtaja. Lisäksi HJK:lla on ollut paljon pelejä viime aikoina, ja heidän pitää varmasti kierrättää pelaajia. Klubia vastaan ei ole koskaan oikein hyvää hetkeä pelata, mutta jos pitäisi valita, niin tämä voisi olla paras, KTP:n päävalmentaja Gabriel Garcia Xatart totesi Kymen Sanomissa.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1: Aravirta Jan-Peter
AET 2: Nykänen Sami
4.ET: Hänninen Niko

KTP-HJK Arto Tolsa Areenalla lauantaina 7.8. kello 17.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: KTP:n verkkosivut, Kymen Sanomat, HJK:n verkkosivut