4-4-2
vko.28 // 13.7.2021

IFK Mariehamnille arvokas voitto (KTP - IFK Mariehamn 1-3)

Kuva: Mikko Mäkelä

FC KTP kärsi 1–3 (0–1) kotitappion IFK Mariehamnille Veikkausliigan ottelussa helteisellä Arto Tolsa Areenalla maanantaina.

KTP:llakin oli maanantain ottelun voitonavaimet hallussaan, mutta suuri vääryys ei ollut sekään, että IFK vei pinnat "Saarelle". Kotijoukkue hallitsi molempien jaksojen alkuja, mutta vierailija oli hyökätessään osaavampi.

Avausmaali syntyi 20. minuutilla, kun Maarianhamina sai kulmapotkun Kotkan maalista katsottuna vasemmalta. Eero Tamminen lähetti pallon pelaajajoukon keskelle, josta 188-senttinen hollantilaistoppari Robin Buwalda nousi korkeimmalle ja nyökkäsi pelivälineen verkkoon.

Kotkan etsikkoaika oli toisen jakson alussa. Isännät tasoittivat pelin Thomas Agyirin upealla vapaapotkulla tunnin pelin jälkeen, ja kuinkahan olisi kamppailussa lopulta käynyt, jos erotuomari Antti Munukka olisi "nähnyt" maarianhaminalaisen käsivirheen omalla rangaistusalueella pari minuuttia myöhemmin.

Kansainvälinen jalkapallojuristimme jätti kuitenkin pilkun viheltämättä. MIFK pääsi vapaata laitaa pitkin vastaiskuun ja tälläsi kamppailun voitto-osuman.

Heti kohta Maarianhaminan 2–1 maalin jälkeen Kotka oli vielä tasoittaa. Anton Eerola pantiin nurin rangaistusalueen rajalla, ja kotijoukkue sai vapaapotkun. Antti Mäkijärven hieno veto sai jo IFK-vahti Oskari Forsmanin jähmettymään, mutta kotkalaisten harmiksi laukaus osui tolppaan ja kiertyi siitä yli päätyrajan.

Kotijoukkue pelasi lisäajalla jo upporikasta, ja vierailija pääsi iskemään. Olawale syötti, ja vaihdosta sisään tullut nigerialainen Kennedy Igboananike laittoi pallon maalin edestä verkkoon.