AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
KTP
4-5-1

13

(0-1)

Yleisöä 1712

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.27 // 11.7.2021

Ennakko: KTP - IFK Mariehamn

Ennakko: KTP - IFK Mariehamn

Kuva: Mikko Mäkelä

KTP ja IFK Mariehamn iskevät maanantaina yhteen molemmille erittäin tärkeässä ottelussa.

Joukkueet miehittävät sarjataulukossa sijoja 10. ja 11. vierailija IFK:n ollessa pisteen isäntiään edellä. IFK Mariehamn sai edellisottelussaan pitkän tappiottoman putkensa poikki, mutta maalinteko on ollut todellista tervanjuontia, sillä peräti kahdeksan edellistä ottelua on mennyt ilman ensimmäistäkään tehtyä osumaa.

– Meillä on gorillan kokoinen "apina" selässämme, ja se pitäisi nyt karistaa kintereiltä. Ongelmia on hyökkäyksen kanssa, mutta ei puolustuskaan ole ollut ihan priimaa, kun omiin on mennyt 17, IFK Mariehamnin maalivahti Oskari Forsman tunnustaa.

– Meillä on ollut kentällä vähän huono tasapaino ja lisäksi olemme tehneet tyhmiä virheitä, joista vastustajat ovat päässeet ylivoimahyökkäyksiin. Tällä tasolla niistä tehdään maalit. Puolustaminen vaatii sitoutuneisuutta, ja meidän on saatava tasapaino paremmaksi. Jos menetämme pallon, niin meidän on oltava valmiina vastaanottamaan vastaiskuja, Forsman toteaa.

IFK Mariehamnin lähtöasetelmat maanantain peliin eivät ole kadehdittavat, mutta ei isäntä-KTP:kaan pääsee helpolla. Joukkueen sairaslista on pitkä, ja jopa 15–16 pelaajan löytäminen kokoonpanoon on vaikeaa.

Varmuudella poissa ovat Matias Tamminen, Aleksi Tarvonen, Fran Alvarez, Anttoni Huttunen ja Ingo van Weert sekä armeijan harmaisiin siirtynyt Kimi Kolsi.

– Matias Lindfors ja Juuso Anttilakin ovat toipilaita, ja lähinnä heitä voidaan odottaa maanantaiseen rosteriin, KTP:n joukkueenjohtaja Esa Vilkki selvittää.

IFK-leirissä usko kelkan kääntämiseen on kuitenkin maanantain ottelun alla vahva, kuten paluun kokoonpanoon tehnyt Yanga Baliso kuvaa.

- Meidän olisi pitänyt voittaa viimeksi [HIFK:ta vastaan], olisi pitänyt vain käyttää paikat hyväksi. Alla on nyt hyvä viikko, joukkueessa on todella hyvä tunnelma ja nälkää.

- Uskon että pystymme hallitsemaan peliä ja luomaan enemmän paikkoja. Kyse on vain siitä, että pystymme myös tekemään maalit paikoistamme, Baliso linjaa.

Erotuomari Munukka Antti
AET 1 Mynttinen Simo
AET 2 Olkku Tapani
4.ET Mainz Jonathan

KTP - IFK Mariehamn Arto Tolsa Areenalla maanantaina 12.7. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: KTP:n verkkosivut, IFK TV