AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-4-3

22

(1-0)

Yleisöä 2486

FC Inter
4-3-3
vko.37 // 17.9.2021

Ennakko: SJK-FC Inter

Ennakko: SJK-FC Inter

Kuva: FC Inter

SJK pelaa runkosarjan toiseksi viimeisen kotiottelunsa OmaSp Stadionilla lauantaina, kun vieraaksi saapuu FC Inter.

SJK voitti edellisen ottelunsa KTP:tä vastaan tämän viikon tiistaina, ja SJK on nyt Veikkausliigan kolmossijalla pisteen edellä lauantain vastustajaa FC Interiä. Kamppailu pronssisijasta ja europelipaikoista käy siis kiivaana, ja tulevan lauantain pisteiden jakautumisella voi lopulta olla erittäin iso vaikutus loppusijoituksiin. Lauantain vierailija FC Inter hävisi edellisen ottelunsa viime lauantaina HJK:lle luvuin 1-3.

- Inter on ollut meille tällä kaudella hankala vastustaja. He puolustavat tiiviisti ja hyökätessä etenevät varsin suoraviivaisesti selustaan. Puolustuksellisesti olemme onnistuneet heitä vastaan hyvin, mutta maalipaikkojen luonti on ollut vaikeaa. Viimeisen kolmanneksen pelaaminen pitää olla meillä vahvempaa ja vastustajan maalin edessä meidän pitää olla vain parempia.

- Mutta hieno peli joka tapauksessa edessä. Meille hieno mahdollisuus, aprikoi tulevaa vastustajaa SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Viikonlopun kotijoukkueella on kasassa 33 pistettä ja Interillä yksi vähemmän. Runkosarjaa on jäljellä enää vain kolmen kierroksen verran, joten tässä vaiheessa ei ole hirveästi varaa enää pistemenetyksiin. Interin päävalmentaja José Riveiro tiedostaa ottelun panokset.

– Tässä vaiheessa kautta jokainen peli on elintärkeä. Vieraspelit SJK:n kaltaisia joukkueita vastaan vaatii extra paljon huomion kiinnittämistä ja keskittymistä pieniinkin asioihin, valmentajavelho pyörittelee.

Klassinen "kuuden pisteen ottelu" -asetelma ei horjuta espanjalaiskoutsin mielialaa ennakkoon.

– Voittaja saa kolme pistettä ja liiga jatkuu sen jälkeen. Tilanne on sarjataulukossa erittäin tiukka ja kaikki tulevat menettämään vielä pisteitä.

Sinimustat tulevat saamaan ottelussa hyvää tulitukea faneiltaan, kun ainakin kannattajaryhmä Armada pamahtaa bussikyyditse paikalle.

– Tuntuu hyvältä saada tukea meidän faneilta. He ovat aina meidän takanamme ja heidän läsnäolonsa antaa varmasti extra boostia, Riveiro toteaa.

Viime ottelussa sivussa SJK:lta korttitilin täyttymisen vuoksi olleet Nikko Boxall ja Rodrigo Arciero ovat nyt kärsineet pelikieltonsa. Inter joutuu tulemaan kentällä toimeen ilman kapteeni Timo Furuholmia, joka on pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi.

Ottelu on samalla osa SJK:n ensimmäistä SuperLauantaita, jossa tapahtumia OmaSp Stadionilla riittää pitkin päivää.

Erotuomari: Järvinen Jari
AET 1: Vihreävuori Riku
AET 2: Siltala Jarkko
4.ET: Juusola Mikko

SJK-FC Inter OmaSP Stadionilla lauantaina 18.9. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut