AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

42

(1-1)

FC Honka
3-4-3
vko.16 // 23.4.2021

Ennakko: HJK-FC Honka

Ennakko: HJK-FC Honka

Kuva: Niklas Günsberg

Veikkausliigakausi 2021 alkaa lauantaina pelattavalla Metroderbyllä, jossa HJK isännöi FC Honkaa. Ottelu alkaa kello 15.00.

Perjantain viimeistelyharjoitusten jälkeen HJK:n päävalmentaja Toni Koskela oli luottavaisella mielellä.

– Joukkueen vire on hyvä. Vedimme hyvän treenin, paljon hyviä suorituksia. Kaikki on valmista, totesi Koskela HJK:n verkkosivuilla.

Hongan kanssa HJK:lla on viime vuosina ollut tiukkoja pelejä.

– Honka on nuorentunut, toki huomiseksi saavat varmasti kokeneen alakerran kasaan, ennakoi Koskela.

– Pallonhallintaan Honka kykenee edelleen, he ovat hyvin varmoja siinä. Ovat saanet ehkä hieman lisää juoksuvoimaa laidoille ja viimeiseen linjaan. Honka luottaa edelleen samoihin vahvuuksiinsa, joilla ovat viimeiset neljä–viisi kautta olleet mukana kärkikahinoissa.

Pelaajiston osalta Klubin tilanne ei ole paras mahdollinen loukkaantumisten suhteen.

– Muutamalla pelaajalla on kyse päivistä tai jonkun kohdalla viikoista. Pitkäaikaispotilaista Jairin kohdalla parin viikon kuluttua tiedämme tarkemman arvion. Kevin Kouassivi-Benissan on kuukausia sivussa, ja valitettavasti myös Santeri Väänänen rasitusvamman vuoksi, kertoo Koskela.

Kauden ensimmäinen matsi nostaa kuitenkin tunnelmia.

– Hyvä matsi on tulossa! Kaikki ovat intoa täynnä, päättää Koskela.

Honka pelasi itsensä Suomen Cupissa neljän parhaan joukkoon. Se sijoittui lohkossaan FC Interin jälkeen toiseksi. Neljännesvälierissä kaatui VPS 4-0 ja puolivälierissä PK-35 rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Välierissä KuPS oli maalin verran parempi ja jatkoi finaaliin luvuin 1-2.

Honka sai revanssinsa KuPS:sta kenraaliharjoituksessa 3-2 voitolla, kun joukkueet kohtasivat viime viikonloppuna harjoitusottelussa.

Lauantain vastustaja ja hallitseva Suomen mestari HJK lukeutuu jälleen suurimpien mestarisuosikkien joukkoon. Hongan tapaan joukkueen vahva runko on pysynyt viime kaudelta kasassa ja vahvistukset ovat kovaa luokkaa. Uusina niminä sinivalkoisen paidan pukevat päälleen tällä kaudella mm. Ilveksestä saapunut Jair, sekä urallaan toista kertaa HJK:ta nyt edustava Filip Valencic.

– HJK tulee taatusti olemaan hyvin vaikea vastustaja. Heillä on kasassa tasokas nippu pelaajia, ja Suomen Cupin tulokset ovat myös vakuuttaneet. Luotto meidän omaan tekemiseen on silti kova, ja uskon, että saamme luotua Klubille pelillisesti rutkasti ongelmia, ja sitä kautta nappaamaan kolme pistettä Tapiolaan, Matias Rale sanoo.

Viime Veikkausliigakaudella joukkueiden kohtaamiset olivat erittäin tasaisia, sillä molemmat päätyivät tasalukemiin. Honka pääsee lauantain otteluun hyvästä terveystilanteesta, sillä ainoastaan Juan Alegria on varmasti sivussa.

HJK-FC Honka Bolt Arenalla lauantaina 24.4. kello 15.00.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Alustavat kokoonpanot Veikkauksen sivuilla