AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 24.4.2021

Hongan Rale nauttinut vastuusta – ”Töitä on tehtävä rutkasti lisää”

Hongan Rale nauttinut vastuusta – ”Töitä on tehtävä rutkasti lisää”

Matias Rale hamuaa vastuuta Hongassa.

Viime kaudella FC Honka Akatemiassa vahvasti pelannut 20-vuotias Matias Rale on saamassa vahvasti jalkaansa myös edustusjoukkueen oven väliin. Rale on nauttinut saamastaan vastuusta.

Hongan viime kaudelta tuttu ja vahva runko on pysynyt kasassa ja muutama uusi pelaaja on tuonut uuden mausteen keltamustien pelaamiseen. EIF:stä saapuneen Darren Smithin lisäksi vastuuta ovat saaneet nuoret Niklas Pyyhtiä, Otso Koskinen, Matias Rale, Niilo Saarikivi ja Ville Koski.

– On ollut mahtavaa päästä edustusjoukkueen mukaan. Se on ollut yksi viime vuosien tavoitteistani, ja sen toteutuminen on minulle ylpeyden aihe. Vastuun saaminen on merkinnyt myös paljon, mutta töitä on tehtävä rutkasti lisää, jos sitä haluaa saada jatkossakin, kommentoi puolustaja Rale Hongan sivuilla.

20-vuotias Rale kuului viime kaudella Kakkosessa Honka Akatemian ehdottomiin avainpelaajiin. Hän pelasi kahta vaille kaikissa otteluissa ja kantoi monesti myös kapteeninnauhaa. Kahdesti avautui paikka myös Veikkausliigajoukkueen penkille, mutta avausminuutit pääsarjassa jäivät vielä odottamaan tätä kautta.

Suomen Cupin kuudesta ottelusta Rale pelasi neljässä. Kolmesti hän oli avauskokoonpanossa ja tuli välierässä puolustaja tuli vaihdosta kentälle.

– Suurimmat erot Kakkoseen ovat tempo ja pelaajien taso. Liigajoukkueet prässäävät kovempaa, ja aikaa pallollisena ei ole liikaa Kakkoseen verrattuna. Jokaisessa tilanteessa täytyy aina olla hereillä, sillä muuten käy kylmästi. Kakkosessa pienen lipsahduksen sai vielä anteeksi, Rale avaa sarjojen eroja.

HJK-FC Honka Bolt Arenalla lauantaina 24.4. kello 15.00 alkaen.

Lisää uutisia