AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-3-3

30

(1-0)

Yleisöä 1283

IFK Mariehamn
5-2-3
vko.23 // 9.6.2021

Ennakko: FC Inter-IFK Mariehamn

Ennakko: FC Inter-IFK Mariehamn

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliiga jatkuu FC Interin osalta torstaina kotiottelulla, kun Ahvenanmaan ylpeys, IFK Mariehamn, saapuu turkulaisten vieraaksi.

Alla on pelitapahtumista reilun 1,5 viikon mittainen maajoukkuetauko, jonka aikana Inter on saanut hioa kuvioitaan kuntoon haastavaa kesäkuuta silmällä pitäen. Jäljellä olevaan kolmeen viikkoon mahtuu Interillä liigapelejä peräti viisi.

– Maajoukkuetauko käytettiin siihen, että valmistauduimme kovaan kuukauteen, päävalmentaja José Riveiro toteaa Interin verkkosivuilla.

– Tunnelma on joukkueen kesken todella hyvä. Pelaajat ovat todella keskittyneitä ja itseluottamus on kunnossa. He ovat sitoutuneita joukkueen tavoitteisiin, espanjalaiskoutsi kertaa mennyttä harjoitusjaksoa.

Hänen mukaansa torstain ottelussa on vaaralliset lähtökohdat, sillä Veritas Stadionin nurmella kohtaavat kuntopuntarin ääripäissä olevat joukkueet. Inter tulee otteluun allaan neljä voittoa ja IFK Mariehamn puolestaan kolmen perättäisen tappion ärsyttämänä.

– Kolmen tuloksellisesti heikon ottelun jälkeen he tekevät varmasti intensiivisesti kaikkensa, jotta saavat nyt hyvän tuloksen. Heillä on kokeneita pelaajia ja joukkueena heiltä löytyy uskallusta pelata pallon kanssa. Edessä on todella vaikea peli, Riveiro ennakoi.

Tämän kalenterivuoden aikana Inter on kohdannut saarelaiset Turussa kahdesti. Helmikuinen Cup-taistelu ja huhtikuun harjoitusottelu päättyivät kumpikin sinimustien voittoon. Viime kauden liigaotteluissa kummassakin voittoa juhli silloinen kotijoukkue. Veritas Stadionin elokuisessa väännössä Inter voitti Timo Furuholmin kahdella osumalla lukemin 2-1.

Torstain ottelussa on luvassa kauden parasta tunnelmaa, kun höllentyneiden koronarajoitusten vuoksi otteluun saadaan ottaa 2500 katsojaa.

IFK Mariehamnilla on kahden voiton jälkeen kirjattuna siis kolme perättäistä tappiota, joten nälkää pistemetsästykseen varmasti riittää. Loukkaantumiset ovat painaneet joukkuetta ja poissaolijoita on edelleen.

Hiukan valoakin IFK:n pelaajatilanteessa on. Vahid Hambo on pelikunnossa ja myös kapteeni Robin Buwalda saattaa palata jo torstain otteluun. Buwaldan pelaaminen ratkeaa lopullisesti vasta ottelupäivänä. Pitkäaikaispotilaiden lisäksi Mikko Sumusalo on vielä sivussa pelikieltonsa takia. Lisäksi Interistä lainalla oleva Elias Mastokangas ei sääntöjen mukaan saa pelata emoseuraansa vastaan.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Vihreävuori Riku
AET 2: Kuukasjärvi Arttu
4.ET: Hyytiä Joni

FC Inter-IFK Mariehamn Veritas Stadionillla torstaina 10.6. kello 18.00.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Interin verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut