AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
6-2-3

14

(1-2)

Yleisöä 10

FC Inter
3-4-3
vko.21 // 28.5.2021

Ennakko: HIFK - FC Inter

Ennakko: HIFK - FC Inter

Kuva: Niklas Günsberg

HIFK:n hyvin alkanut kausi Veikkausliigassa jatkuu lauantaina kärkikamppailussa FC Interiä vastaan.

HIFK on kauden neljästä ensimmäisestä ottelustaan kerännyt kahdeksan pistettä, mikä oikeuttaa sarjataulukossa sijaan kolme. FC Inter on sarjassa HIFK:n edellä toisena kerättyään viiteen otteluun 12 pistettä. Kun HIFK on kulkenut alkukauden tappioitta ja FC Inter puolestaan tulee otteluun kolmen ottelun voittoputkessa, on lauantaina edessä kamppailu suomalaisen jalkapallon huipulta.

Inter haluaa voittoputkelleen luonnollisesti jatkoa. Laitapelaaja Lassi Järvenpään mukaan alla on onnistunut harjoitusviikko ja Inter aikoo luottaa omaan laadukkaaseen tekemiseensä.

– Ei varmaan mitään erikoisuuksia tarvita. Keskitytään siihen omaan juttuun, ja siihen, mitä me olemme tällä viikolla treenanneet. Kyllä meidän pitäisi sieltä kolme pistettä saada, Järvenpää toteaa.

Hän pääsee pelaamaan synnyinkaupungissaan.

– Onhan se aina mukava päästä Helsingissä pelaamaan. Olisi totta kai kivempi, jos pääsisi porukat tai frendit katsomaan matsia, mutta valitettavasti se ei ole mahdollista. Olen pelannut monta peliä siinä Bolt Arenalla, niin se on tosi mukavaa taas pelata siellä.

HIFK pelasi edellisen ottelun luonnonnurmella Raatin stadionilla Oulussa, mutta nyt se palaa lauantaina kotiinsa Bolt Arenalle. Oulusta Tähtirinnat kävivät hakemassa kolme sarjapistettä 2-1-voitolla. Maalinteosta kyseisessä ottelussa vastasivat kauden ensimmäisillään Moshtagh Yaghoubi ja Pipe Sáez. HIFK on tehnyt alkukaudella Veikkausliigassa kuusi maalia ja jokaisella kerralla maalintekijänä on ollut eri pelaaja. Laajuutta tämän vuoden joukkueesta siis ainakin löytyy. Lisäksi kauden jokaisessa ottelussa HIFK on ollut ottelun avausmaalintekijä.

FC Inter on aloittanut kautensa Veikkausliigassa ennakko-odotuksia myötäillen kärkisijoilla. Turkulaisjoukkue on voittanut kauden viidestä ottelustaan neljä ja kaikki voitot ovat tulleet yhden maalin erotuksella. Lauantain otteluun turkulaiset tulevat kolmen 2-1-voiton siivittämänä. Joukkueen parhaat maalintekijät alkukaudesta ovat olleet Martti Haukioja sekä Benjamin Källman. Molemmilla on alkukauteen tehtynä kaksi osumaa. FC Inter on kokenut toistaiseksi kauden ainoan tappionsa FC Lahdelle vieraissa toukokuun alussa.

– Odotan todella taktista ottelua. FC Inter on kilpailukykyinen ja hyvä joukkue, joten meillä on varmasti kova ottelu edessämme. Meille tämä on uusi haaste sekä samalla myös mahdollisuus näyttää, miten hyviä voimme olla joukkueena, HIFK:n Joaquín Gómez sanoo seuran sivuilla.

HIFK on uudistunut tälle kaudelle. Selvin muutos on tapahtunut valmennuspuolella, kun espanjalainen Joaquin Gomez on ottanut seurassa päävalmentajana vetovastuun. Edelliset kaksi kautta hän antoi oppeja Suomen U21-maajoukkueen ja SJK:n valmennusryhmissä. Uran ensimmäinen päävalmentajapesti on saanut hyvän alun. Lauantain ottelussa nähdään täten kahden espanjalaisluotsin kohtaaminen.

Järvenpää on noteerannut, että helsinkiläisseurassa on puhaltanut jonkin sortin muutoksen tuulet.

– Kokenut joukkue, uusi valmentaja ja uusi pelityyli pariin viime kauteen verrattuna. Ei sen kummempia ajatuksia heistä ole, mutta kyllä se on hyvän joukkueen merkki, jos ei ole yhtään tappiota neljään peliin tullut. Kyllä meidän pitää lähteä aika lujaa pelaamaan, jos sieltä pisteet haluamme saada, 24-vuotias pelimies painottaa.

Interin kokoonpanosta on lauantaina varmuudella sivussa toppari Juuso Hämäläinen, joka on pelikiellossa KTP-pelin ulosajon seurauksena.

Erotuomari Al-Emara Mohammad
AET 1 Kiistala Jarno
AET 2 Kaivola Eero
4.ET Hämäläinen Oskari

HIFK - FC Inter Bolt Arenalla lauantaina 29.5. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: HIFK:n ja FC Interin verkkosivut