AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 29.5.2021

"Olen nauttinut jokaisesta hetkestä" - Jusif Ali kiittelee HIFK:n henkeä

"Olen nauttinut jokaisesta hetkestä" - Jusif Ali kiittelee HIFK:n henkeä

Jusif Ali vauhdissa SJK:ta vastaan. (Kuva: Mika Alavesa / SJK)

Tappiotta alkukauden Veikkausliigassa pelannut HIFK isännöi lauantaina niin ikään kärkikamppailussa tiukasti mukana olevaa FC Interiä.

HIFK-paitaan täksi kaudeksi siirtynyt 21-vuotias Jusif Ali on ollut isossa roolissa koko alkukauden. Kauden 2021 Suomen Cupin viidessä ottelussa Ali teki yhden maalin ja oli kaikissa otteluissa avauskokoonpanossa. Veikkausliigassa vastuuta on niin ikään tullut runsaasti. Vikkeläkinttuinen laituri on hyvä 1 vs 1 -tilanteissa ja aiheuttaa nopeilla liikkeillään harmia vastustajan laitapuolustajille. Iso vastuu tuntuu nuoresta miehestä hyvältä.

– Tuntuu, että olen päässyt nyt siihen kuntoon missä olen parhaimmillani ollut ja missä minun kuuluu olla. Tuntuu hyvältä pelata kun on saanut paljon vastuuta. Hyvin menneet ottelut ovat antaneet itseluottamusta.

Kokemusta jo Kroatiasta ja Kyprokseltakin hankkinut ja viime syksyn AC Oulussa pelannut Ali on vakuuttunut uudesta seurastaan ja sen päävalmentajasta Joaquín Gómezista.

– HIFK:n viime kauteen verrattuna joukkueen sisällä on nyt aivan erilainen fiilis. Kaikki puhaltavat joukkueessa yhteen hiileen ja jokainen miettii joukkueen etua. Me olemme yksi tiivis ryhmä, Ali sanoo.

– Päävalmentaja Gómez ansaitsee kaikki kehut. Minulle on tärkeää pelaajana, että valmentaja puhuu ja kommunikoi kanssani. Arvostan häntä paljon valmentajana, sillä hän on pelaajaläheinen ja sanoo asiat suoraa. Gómez on minulle sekä kaveri että valmentaja.

Ali omaa nuorena pelaajana todella ison potentiaalin ja hän onkin Veikkausliigassa aivan läpimurron kynnyksellä. Läpimurtoa mies itsekin odottaa:

– Alkaneella kaudella tavoitteena on pysyä terveenä ja saada mahdollisimman paljon pelejä, jotta tulisi läpimurto. Tavoite on olla joukkueelle näkyvä ja tärkeä pelaaja.

Mitkä ovat sitten Alin suurimmat kehityskohteet matkalla Suomen ja maailman huipulle?

– Pienessä tilassa operointi, tilanteen tunnistaminen, pallon rauhallinen pitäminen omilla ja molempijalkaisuus.

Hiljattain Ali kirjoitti kauden 2022 kattavan sopimuksen HIFK:n kanssa. Miehen toistaiseksi viettämä aika seurassa on ollut nautinnollinen.

– Olen todella tyytyväinen aikaani HIFK:ssa ja olen nauttinut jokaisesta hetkestä. Tuntuu hyvältä saada tänne pidempi sopimus. Se antaa minulle lisää itseluottamusta siihen, että minuun luotetaan ja uskotaan.

HIFK - FC Inter Bolt Arenalla lauantaina 29.5. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lisää uutisia