AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
KuPS
3-4-3

12

(0-1)

Yleisöä 1550

FC Haka
3-4-3
vko.21 // 28.5.2021

Ennakko: KuPS - FC Haka

Ennakko: KuPS - FC Haka

Kuva: Juha Leskinen

Kuopion Palloseuran kausi Veikkausliigassa jatkuu lauantaina 29. toukokuuta, kun FC Haka saapuu KuPS:n vieraaksi.

KuPS pelaa Hakaa vastaan kauden kolmannen kotiottelunsa Veikkausliigassa. Pohjois-Savon lientyneistä koronarajoituksista johtuen Kuopion Keskuskentän Jalkapallostadionille voidaan ottaa noin 2000 katsojaa.

Pientä lisämielenkiintoa otteluun tuo myös joukkueiden helmikuun lopulla pelaama harjoitusottelu, jossa FC Haka onnistui hyydyttämään KuPS:n pelinrakentelun aktiivisella prässillään. Lippumäen Ylipainehallissa pelattu ottelu päättyi maalittomaan 0-0 tasapeliin.

Molempien joukkueiden Veikkausliigakausi on käynnistynyt hieman yskähdellen. KuPS on pelannut ennen lauantain ottelua viisi ottelua, joista se on kasannut seitsemän pistettä. Voitot ovat tulleet FC Lahdesta ja IFK Mariehamnista, mutta toisaalta tappiosaraketta rasittavat pisteettömät ottelut FC Interiä ja Ilvestä vastaan. Pistetili karttui myös tasapelillä HJK:a vastaan.

Hakan kausi alkoi murheellisesti, kun se hävisi kauden kolme ensimmäistä otteluaan. Kausi alkoi tappiolla HIFK:n vieraana ja jatkui myös tappiollisesti FC Interin vieraana Kupittaalla. Pahin suvanto osui kauden kolmanteen otteluun, jossa KTP nöyryytti Hakaa sen kotikentällään 3-0 vierasvoitolla. Edellisessä ottelussaan Haka onnistui kuitenkin avaamaan pistetilinsä komeasti, kun se kaatoi vieraskentällä IFK Mariehamnin.

– Mitä kauemmin avausvoiton saaminen vie, sitä suuremmat paineet nousevat ja sen on pystynyt aistimaan. Voitto teki hyvää. Mutta jokainen peli on erilainen ja KuPS on täysin erilainen joukkue kuin Mariehamn, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio toteaa.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari lähestyy joukkoineen ottelua kohti luottavaisesti ja Hakan vahvuudet tiedostaen.

- Haka on todella työteliäs joukkue. Jo talven keskinäisessä ottelussa näimme, että he pystyvät laittamaan meidät ahtaalle. Meidän pitää olla tarkkoja pallollisessa pelissämme, sillä Haka on aina valmis laittamaan vastustajansa paineen alle, Valakari miettii.

KuPS:n edellinen Veikkausliigaottelu Tampereella päättyi mollivoittoisissa sävelmissä, kun Ilves oli kotinurmellaan vahvempi maalein 3-2. Valakarin mukaan viime ottelusta on jälleen opittu hieman lisää.

- Häviäminen ei ole koskaan kivaa, mutta se on osa jalkapalloa. Jokaisesta tappiosta pitää oppia jotain. Olemme saaneet hyvän treeniviikon alle ja pelaajilla on kova nälkä palata takaisin voittokantaan. On mahtavaa päästä pelaamaan taas kotikentälle. Kotiyleisön tuki on iso etu meille, päävalmentaja jatkaa.

Hakan kokoonpano on kokenut positiivisia uutisia tällä viikolla, kun Alexandar Vucenovic on palannut loukkaantumisen jäljiltä joukkueen mukaan treenaamaan. Mahdollinen Veikkausliigadebyytti on lähellä, sillä Tainio kertoo Vucenovicin olevan mukana huomisessa kokoonpanossa. Ainoastaan Ndukaku Alison, Jesse Huhtala ja Ishmael Yartey kärsivät loukkaantumisista ja ovat KuPS-ottelusta pois.

Vucenovicin mukana olo tehostaa asetelmia kuopiolaisia vastaan asettuessa. Onnistuminen vaatii jälleen yhtenäisen suorituksen joukkueelta.

– Tiedossa on, että hyvä vastustaja tulee eteen ja tarvitsemme ihan jokaiselta pelaajalta onnistumisen, Tainio summaa.

Erotuomari Nevalainen Ville
AET 1 Komppa Paavo
AET 2 Kettunen Eemeli
4.ET Haapakoski Miikka

KuPS - FC Haka Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla lauantaina 29.5. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: KuPS:n verkkosivut, FC Hakan verkkosivut