AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2

03

(0-0)

Yleisöä 437

FC Haka
3-4-3
#5 De Lucas Perez #17 Laine #9 Bosnjak
vko.20 // 22.5.2021

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Haka

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Haka

Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn saa kauden toisessa kotiottelussaan sunnuntaina vieraakseen FC Hakan.

IFK Mariehamn on kolmesta ottelustaan napsinut kuusi pistettä, kun Haka hakee vielä ensimmäistä pistettään. IFK-luotsi Lukas Syberyjski uskoo tämän näkyvän myös Hakan otteissa sunnuntaina.

- Odotan Hakaa joka taistelee joka tilanteessa täysillä. Heillä on pisteitä ajatellen ollut todella kova alku, mutta joukkue on parempi kuin pistesaldo tähän saakka näyttää, Syberyjski toteaa.

Syberyjski muistuttaa myös talven kohtaamisesta Suomen Cupissa, jossa Haka oli selkeästi vahvempi.

- Meillä on sen myötä aika paljon todistettavaa. Silloin Haka pääsi pelaamaan paljon kakkospalloista ja he olivat meitä parempia ohjaamaan peliä haluamaansa suuntaan. Nyt teemme lujasti töitä sen eteen, että roolit ovat toisin päin.

Vielä pisteittä oleva koskilaisjoukkue menetti viime ottelun lopuilla Ishmael Yarteyn sairastuvalle ja lisäksi viikolla treeneissä loukkaantunut Jesse Huhtala on sivussa. Heidän lisäkseen pitkäaikaistoipilaat Aleksandar Vucenovic ja Ndukaku Alison ovat edelleen sivussa.

Vaikka Hakan loukkaantumiset vaivaavat edelleen eniten hyökkäyspäätä, niin sieltä valkeakoskelaisten onneksi löytyy leveyttä. Vaihtoehtoina ovat edelleen Salomo Ojala, Andrija Bosnjak, Samuel Chidi, Antto Hilska, sekä nuori Oiva Laaksonen, jolle loukkaantumiset saattavatkin avata oivan mahdollisuuden Veikkausliigadebyyttiin.

– Meillä on tosi hyvä viikko takana, missä on käyty läpi puolustuspelin virheitä ja ollaan kehitetty meidän taktista pelaamista paremmaksi. Kaikesta aistii, että pelaajat tiedostavat, ettei nykyinen taso riitä, FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio toteaa seuransa verkkosivuilla.

IFK Mariehamnilta ovat varmuudella sivussa pitkäaikaisloukkaantuneet Aapo Mäenpää, Eero Tamminen ja Riku Sjöroos. Vahid Hambo saattaa ehtiä pelikuntoon sunnuntaiksi ja viime ottelussa KuPS:aa vastaan rivistä pudonneiden Mikko Sumusalon ja Robin Buwaldan pelaaminen on kysymysmerkki.

Otteluun voidaan tämänhetkisen tiedon mukaan ottaa paikan päälle katsomoon korkeintaan 500 katsojaa.

Erotuomari Hämäläinen Oskari
AET 1 Nykänen Sami
AET 2 Alakare Mikko
4.ET Fagerholm Josef

IFK Mariehamn-FC Haka Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 23.5. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, FC Hakan verkkosivut