AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-4-3

02

(0-0)

Yleisöä 1612

HJK
4-3-3
vko.20 // 22.5.2021

HJK juotti lopussa karvasta kalkkia SJK:lle (SJK-HJK 0-2)

HJK juotti lopussa karvasta kalkkia SJK:lle (SJK-HJK 0-2)

Kuva: SJK

SJK ja HJK näyttivät päätyvän lauantaina maalittomaan tasapeliin, mutta HJK onnistui lopulta iskemään lisäajalla voittomaalin.

Ottelun alku mentiin pelissä HJK:n komennossa, ja jo toisella minuutilla Riku Riski pääsi karkuun päätyviivalla Murilolta. Nosto kohti maalin edustaa osui kuitenkin maalipuun sivuun ja meni siitä päädystä yli. Ja kun ensimmäinen kymppi oli saatu taakse, peli tasaantui melkoisesti. Ensimmäisellä puoliajalla HJK sai vielä toisen paikan noin puolen tunnin pelin kohdilla, kun David Browne leikkasi sisään vasemmalta laidalta ja veti kohti etualakulmaa. Jesse Öst kuitenkin torjui varmasti.

Myös SJK järjesteli paikan puolen tunnin pelin kohdalla, kun Emmanuel Ledesma laittoi pallon etutolpalle Joonas Lepistölle, ja tämä koitti nikata pallon takavasaralla maaliin, mutta ei saanut kunnon osumaa ja tilanne kuivui kasaan.

Toiselle puoliskolle SJK tuli hyvin, mutta silti ensimmäisen paikan sai jälleen HJK. Browne pelasi laidasta hyvin pallon kuudentoista kulmalle Lucas Lingmanille, jonka veto meni kuitenkin pari metriä ohi takatolpan.

54. minuutilla SJK sai ottelun parhaan tekopaikkansa, kun ensin Ledesma antoi kulman ja sen jälkitilanteesta Jude Arthut nosti pallon boksiin toiselta laidalta. Maalin eteen hiipi toppari Cristhian Valencia, joka pääsi puskemaan aivan vapaana, mutta pallo meni metrin tolpan väärältä puolelta ohi.

Noin kymmenisen minuuttia SJK:n tilanteesta, sai HJK putkeen pari hyvää tilannetta, joissa Jesse Öst esitti hyvät torjunnat. Ensimmäisessä Riku Riski pääsi SJK:n puolustuslinjan taakse takatolpalle, ja pallo pelattiin hänelle sinne pitkänä. Öst piti kuitenkin tolpan kiinni ja torjui Riskin yrityksen. Hetkeä myöhemmin nuori Casper Terho kokeili kuudentoista kaarelta Östin refleksejä, mutta jälleen SJK-maalivahti torjui hienosti.

Pelin loppua kohden HJK alkoi saamaan erikoistilanteita ja niistä painetta SJK:n maalille. Ottelun pelikellon näyttäessä jo ensimmäistä lisäajan peliminuuttia, SJK sai vastahyökkäyksen, missä Miro Tenho antoi kovan vartalotaklauksen karkuun pääsemässä olleelle Gustaf Backalidenille. Erotuomari Denis Antamo levitti kuitenkin kätensä, eikä tilanteessa ollut rikettä.

Sitten 90+2 minuutilla HJK sai sivurajaheiton aivan kulmalipun tuntumasta, SJK:n päädystä. Maajoukkuetoppari Daniel O'Shaughnessy heitti siitä pitkän heiton aivan SJK-maalin eteen, missä Miro Tenho voitti Mehmet Hetemaj'n ja Ville Tikkasen ilmataistelussa, ja puski pallon sisään. Kun peliä jatkettiin, katkaisi HJK SJK:n hyökkäyksen laidassa ja Filip Valencic toi pallon aina SJK:n boksiin asti nopealla vastahyökkäyksellä. Pallo kuitenkin pomppi hänen jaloissaan ja Valencic ei itse päässyt vetämään. Hän siirsi sen kuitenkin sivuun ja siellä oli odottamassa Anthony Olusanya, joka laittoi pallon taka-alakulmaan. Ottelu päättyi saman tien maalin jälkeen.