AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-4-3

02

(0-0)

Yleisöä 1612

HJK
4-3-3
vko.20 // 21.5.2021

Ennakko: SJK-HJK

Ennakko: SJK-HJK

Kuva: Mika Alavesa

Lauantaina SJK ja HJK kohtaavat toisensa tappiottomina joukkueina OmaSp Stadionilla, jonne ensi kertaa tällä kaudella voidaan ottaa myös yleisöä.

Tämän kaksikon lisäksi ainoastaan HIFK:n tappiosarakkeessa on vielä nolla. HJK tosin johtaa sarjaa 10 pisteellä ja SJK on kuudentena 5 pisteellään. HJK:lla on peli enemmän pelattuna. SJK saa tämän vuoden HJK:ssa kovan haasteen eteensä, sillä joukkueessa riittää huippupelaajia jokaiselle pelipaikalle useampia. Lisäksi HJK:n kausi on alkanut sen omassa ennätystahdissa, ja jos se onnistuu voittamaan SJK:n lauantaina, tekee HJK uuden ennätyksensä kauden alun pisteiden muodossa.

– HJK on myös aika hyvässä vireessä, vaikka siellä on jonkin verran loukkaantumisia. Heidän Ilves-pelinsä, joka heillä on tässä alla, niin HJK:n maaliodottama oli ottelussa vain 0,7 vaikka he voittivat sen 3-0. Joten se kertoo, että heillä on niin hyvät yksilöt, että he saivat jonkin verran muuta esitystä anteeksi. Siinä pelissä he onnistuivat erikoistilanteista, SJK;n päävalmentaja Jani Honkavaara miettii.

- Mutta kautta linjan se on kova joukkue. Viime pelissä tuli vaihdosta muun muassa muuan Roope Riski, joten kova jengi se on, ja se on aina mukava kohdata.

SJK:lla on alla AC Oulusta haettu vierasvoitto ja nyt lisäpisteitä hamutaan myös sarjataulukon ykköseltä.

– Mielestäni ottelu tulee vielä hyvään paikkaan meille ja HJK on hyvä kohdata juuri nyt. Meidän pitää pystyä ottamaan kärkijoukkueilta myös pisteitä, sanoo Honkavaara.

SJK:n joukkueesta HJK:ta vastaan ei saa sääntöjen mukaan pelata keskikenttäpelaaja Pyry Hannola, joka on lainasopimuksella SJK:ssa juuri HJK:sta.

– Olemme ihan hyvässä vaiheessa. Peli on suhteellisen tasapainoista, vaikka paljon muutoksia on tehty viime aikoina. Tämä kertoo siitä, että meidän pelaamisen perusperiaatteet alkavat olla suhteellisen hyvällä mallia, mikä tietysti antaa meille joustoja ja mahdollisuuksia erilaisille ottelusuunnitelmille, kertoo HJK:n päävalmentaja Toni Koskela seuransa sivuilla.

HJK:n maaliero 9-2 neljään otteluun on vahva suoritus, samoin kuin viime viikon selkeät 3-0 ja 2-0 kaadot Ilveksestä ja FC Lahdesta.

– Meillä on samat pelaajat käytettävissä kuin viime maanantaina. Kausi on pitkä, eikä tässä vaiheessa kannata kiirehtiä, Koskela painottaa.

Yleisöä otetaan sisään terveysturvallisesti järjestettyyn tapahtumaan noin kolmannes OmaSp Stadionin koko yleisökapasiteetista. Tilat on jaettu lohkoihin, joihin on omat sisäänkäynnit omista porteistaan, eikä liikkumista lohkojen välillä sallita. Kaikki kausikorttilaiset pääsevät sisään ja heidän lisäkseen jokaiseen katsomoon on myynnissä irtolippuja rajattu määrä.

SJK-HJK OmaSp Stadionilla lauantaina 22.5. kello 17.00

Erotuomari Antamo Dennis
AET 1 Kemppinen Antti
AET 2 Silén Eetu
4.ET Sariola Olli-Jussi

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: SJK:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut