AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
3-5-2

03

(0-1)

Yleisöä 50

KTP
4-3-3
vko.19 // 14.5.2021

KTP nappasi avausvoittonsa Hakan vieraana (FC Haka-KTP 0-3)

KTP nappasi avausvoittonsa Hakan vieraana (FC Haka-KTP 0-3)

KTP juhli voittoa Tehtaan kentällä. (Kuva: Jussi Rämä)

FC Haka sai kauan odotettuun Veikkausliigan kotiavausotteluunsa vastaansa sarjanousija KTP:n. Kyseessä oli yksi alkukauden tärkeimmistä otteluista, mutta tulos ei juuri koskilaisia hymyilyttänyt, sillä pisteet matkasivat satamakaupunkiin maalein 0-3.

Ensimmäisen jakson alussa vierasjoukkue pääsi muutaman kerran nousemaan hyökkäysalueelle, mutta muutoin pallonhallinta oli käytännössä kotijoukkueella.

Pelin edetessä myös KTP sai omaa peliään käyntiin ja onnistuikin joukkueista ensimmäisenä maalinteossa ottelun 28. minuutilla.

Maali syntyi, kun David Ramadingaye katkaisi Eero-Matti Auvisen purkupallon, teki kuudentoista kulmalta muutaman metrin kuljetuksen kohti keskusta ja laukoi pallon maalin vasempaan kulmaan. Mika Hilander oli laukauksessa mukana, mutta oli lopulta voimaton tarkan ja riittävän kovan laukauksen edessä.

Ensimmäisen jakson lopulla kotijoukkue otti jälleen ottelun hallinnan itselleen, mutta maalipaikat olivat tiukassa kotkalaisryhmän tiiviin puolustuksen edessä.

Toiselle jaksolle Manninen vaihtoi kentältä Salomo Ojalan pois ja tilalle juoksi Andrija Bosnjak. Lisää hyökkäysvoimaa haettiin kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Luiyi de Lucas ja Antto Hilska vaihdettiin Samuel Chidiin ja Maximus Tainioon.

Tulos ei kuitenkaan ollut toivottu, sillä KTP lisäsi kolme minuuttia myöhemmin johtonsa 0-2. Pallo pelattiin oikealta läpi puolustuksen ja Fransisco Alvarez pääsi rauhassa asettelemaan ja laukoi pallon tarkasti oikean tolpan kautta sisään.

62. minuutilla Haka vaihtoi Youri Loenin Tino Purmeeseen, mutta tälläkin kertaa, vain muutamaa minuuttia myöhemmin vieraat rankaisivat. Tällä kertaa pallo jäi kulman jälkeen pomppimaan maalin edustalle, mistä Mohamadou Sissoko laukoi pallon voimalla keskelle ylös.

Haka yritti ottelun lopun saada helpottavaa kavennusosumaa, jotta takaa-ajo olisi voinut toden teolla käynnistyä, mutta vieraiden puolustus pysyi tiiviinä ja näin valkopaitojen kotiavaus päättyi karvaaseen pettymykseen. Lisää huonoja uutisia tuli lisäajalla, kun Ishmael Yartey joutui jättämään kentän loukkaannuttuaan ja näin vielä Seth Saarinen pääsi kuittaamaan muutaman minuutin peliaikaa itselleen.