AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
3-5-2

03

(0-1)

Yleisöä 50

KTP
4-3-3
vko.19 // 13.5.2021

Ennakko: FC Haka - KTP

Ennakko: FC Haka - KTP

KTP matkaa Tehtaan kentälle perjantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakalla on perjantaina edessä kauden ensimmäinen kotiottelu, kun Tehtaan kentälle saapuu vieraaksi KTP.

Haka lähtee entistä voitonjanoisempana hakemaan pistetilin avausta vaikeasti sulatettavan Inter-tappion jälkeen. Valmentaja Mikko Manninen kertoo, että joukkue käänsi kuluneella viikolla katseen nopeasti eteenpäin kohti ottelua kotkalaisia vastaan.

– Inter-ottelua on kyllä analysoitu ja katsottu, missä meidän pitää vielä parantaa, jotta saadaan pistetili auki. Pelejä tulee nopeaan tahtiin, joten ei tässä hirveästi auta jäädä murehtimaan, vaikka vääryydeltä tappio tuntuikin. Uutta matoa vain koukkuun!

Hakan ja KTP:n oli määrä kohdata Veikkausliigakauden kynnyksellä, mutta toisin kävi. Nelisen viikkoa sitten kotkalaiset olivat jo lähes tulkoon tien päällä, mutta lopulta startti peruttiin. Hakan leirissä ilmeni koronavirusepäily, ja Veikkausliigaa edeltävä harjoitusottelu peruttiin.

- Nyt toivottavasti pääsemme pelaamaan.

- FC Haka on hyvä joukkue – eikä sarjassa huonoja jengejä olekaan. Meidän on otettava pelit tarkasti, ja samat suunnitelmat ovat käytössä kuin kahdessa aiemmassakin ottelussa; eli tiukka puolustus ja omat maalit vastaiskuista. Hyökkäyspäässä meidän on oltava terävämpiä ja tarkempia, toteaa KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter.

KTP pelasi kauden avauksessaan SJK:n vieraana 1-1-tasapelin ja kotkalaisten ensimmäisessä kotiottelussa viikko sitten FC Honka oli vahvempi maalein 1-3. Hakan päävalmentaja Teemu Tainio kertoi, että KTP on näissä kahdessa ottelussaan puolustanut erittäin matalalla. Joukkueen peli perustuukin tiiviiseen puolustuspeliin sekä vahvoihin vastahyökkäyksiin. Mannisen mukaan Hakan tulee olla juuri näihin vastaiskuihin valmiina.

– Kentän tasapaino tulee olla kunnossa, että vastahyökkäyksiltä vältyttäisiin. KTP on saanut kahdessa aikaisemmassa pelissä hyviä maalipaikkoja. He lähtevät terävästi eteenpäin, kun saavat pallonriiston aikaiseksi. Näissä tilanteissa meidän tulee olla hereillä sekä silloin, kun meillä on pallo, jotta saisimme heitä mahdollisimman paljon vahingoitettua.

KTP-otteluun lähtiessä Hakan tilanne pysyy erittäin hyvänä, sillä joukkue on pysynyt terveenä. Ottelun valmistavissa harjoituksissa torstaina mukana oli 22 kenttäpelaajaa ja 3 maalivahtia. Edelleen vain pitkäaikaispotilaat Ndukaku Alison ja Alexandar Vucenovic puuttuvat kokoonpanosta.

KTP:n valmennusjohto valitsee Valkeakoskelle matkaavan miehistönsä täydestä rosterista.

– Loukkaantuneita ei ole. Joitakin muutoksia on tulossa Honka-ottelun kokoonpanoon, mutta lopullinen päätöksenteko saattaa jäädä aivan viime hetkille, toteaa Arbeiter arvoituksellisesti.

Erotuomari Nevalainen Ville
AET 1 Honkanen Jukka
AET 2 Jantunen Olli
4.ET Siukkola Lassi

FC Haka - KTP Tehtaan kentällä perjantaina 14.5. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Hakan verkkosivut, KTP:n verkkosivut